Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με εταιρικά αποτελέσματα και macro στο επίκεντρο

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με εταιρικά αποτελέσματα και macro στο επίκεντρο
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο εταιρικών αποτελεσμάτων και οικονομικών στοιχείων
Με μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές έκλεισαν σήμερα (31/01/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο εταιρικών αποτελεσμάτων και οικονομικών στοιχείων.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,17% χαμηλότερα, με τους κλάδους να τερματίζουν με μεικτά πρόσημα.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,72%, στις 7.533,55 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 0,06% και έκλεισε στις 13.189,48 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,15% υψηλότερα, στις 5.481,93 μονάδες.


Σημερινά προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο 1,3% τον Ιανουάριο του 2018, παρουσιάζοντας μικρή μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (1,4%).
Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ωστόσο ο πληθωρισμός παραμένει μακριά από τον στόχο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), για κοντά αλλά χαμηλότερα του 2%.
Ο Benoit Coeure, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ανέφερε σήμερα πως τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα για μεγάλο χρονική περίοδο και πολύ μετά τον ορίζοντα των καθαρών αγορών assets.
Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη παρέμεινε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα ετών τον Δεκέμβριο του 2017.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 8,7% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2017, παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2009.
Στη Γερμανία, η ανεργία διολίσθησε στο νέο ιστορικό χαμηλό του 5,4% υποχώρησε η ανεργία στη Γερμανία τον Ιανουάριο 2018.
Εν τω μεταξύ, στη Βρετανία, σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιανουάριο, καθώς οι Βρετανοί πολίτες εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξοι για τα την οικονομική τους κατάσταση, καθώς και απέναντι στη γενικότερη εικόνα της οικονομίας της χώρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης GfK ενισχύθηκε κατά 4 μονάδες, στις -9 μονάδες.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Banco Santander ενισχύθηκε κατά 0,9%, παρά το γεγονός ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας ανέφερε μια πτώση 4% στα καθαρά κέρδη του δ’ τριμήνου 2017.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης