Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επιπλέον 42 δισ. δολ. σε νέα ομόλογα και έντοκα θα εκδώσει το ΥΠΟΙΚ εντός του α’ 3μηνου 2018

ΗΠΑ: Επιπλέον 42 δισ. δολ. σε νέα ομόλογα και έντοκα θα εκδώσει το ΥΠΟΙΚ εντός του α’ 3μηνου 2018
Κατά 42 δισ. δολ. ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ότι σχεδιάζει να αυξήσει το μέγεθος των επερχόμενων δημοπρασιών ομολόγων και εντόκων 
Κατά 42 δισ. δολ. ανακοίνωσε σήμερα (31/01/2018) το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ότι σχεδιάζει να αυξήσει το μέγεθος των επερχόμενων δημοπρασιών ομολόγων και εντόκων γραμματίων κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2018, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης που προέκυψαν από τη συρρίκνωση του ισολογισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αλλά και από την πρόσφατη φορολογική μεταρρύθμιση.
Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι θα δημοπρατήσει 66 δισ. δολ. σε έντοκα γραμμάτια και ομόλογα την επόμενη εβδομάδα, 4 δισ. δολ. περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει την κυβέρνηση μόνο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, εκτός και εάν το Κογκρέσο συμφωνήσει να αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους.
Σύμφωνα με το υπουργείο, το μέγεθος των δημοπρασιών εντόκων γραμματίων 2ετούς και 3ετούς διάρκειας θα αυξηθεί κατά 2 δισ. δολ. αυτό το τρίμηνο.
Επιπλέον, θα αυξηθούν τα μεγέθη των δημοπρασιών σε κάθε μία από τις επόμενες προσφορές των 5ετών, 7ετών, 10ετών εντόκων και των 30ετών ομολόγων που θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης