Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Οι βουλευτές θα λάβουν μια επίσημη ανάλυση για το Brexit πριν κληθούν να ψηφίσουν

May: Οι βουλευτές θα λάβουν μια επίσημη ανάλυση για το Brexit πριν κληθούν να ψηφίσουν
Οι Βρετανοί βουλευτές θα λάβουν μια επίσημη ανάλυση για οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit προτού τους ζητηθεί να την εγκρίνουν, δήλωσε η Theresa May
Οι Βρετανοί βουλευτές θα λάβουν μια επίσημη ανάλυση για οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit προτού τους ζητηθεί να την εγκρίνουν, δήλωσε σήμερα (31/01/2018) η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, απορρίπτοντας τη μελέτη που διέρρευσε χθες το «BuzzFeed News», η οποία έδειξε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι χειρότερα εκτός της ΕΕ κάτω από κάθε σενάριο που έχει διαμορφωθεί.
Η May δήλωσε ότι η έκθεση ήταν μια «εκλεκτική ερμηνεία μιας πολύ προκαταρκτικής ανάλυσης, την οποία οι υπουργοί δεν έχουν υπογράψει».
Όπως τόνισε, οι βουλευτές θα λάβουν μια ανάλυση σχετικά με την πραγματική συμφωνία που η Βρετανία θα πετύχει με την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από την ψηφοφορία, κάτι που θα τους επιτρέψει να την αποδεχθούν ή να την απορρίψουν.
«Όταν έρθει η ώρα να ψηφίσει το κοινοβούλιο για την τελική συμφωνία, θα διασφαλίσουμε ότι το κοινοβούλιο θα έχει την κατάλληλη ανάλυση για την οποία θα είναι πλήρως ενημερωμένο, για να βασίσει την κρίση του», δήλωσε η May.
Η ίδια υπογράμμισε ότι θα ήταν λάθος να δημοσιευθεί οποιαδήποτε επίσημη ανάλυση προτού γίνουν γνωστοί οι όροι της συμφωνίας, εν μέρει επειδή αυτό θα μπορούσε να βλάψει τις διαπραγματεύσεις.
Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δημοσιεύσει μια πρώτη εκτίμηση των επιπτώσεων που θα έχει το Brexit στην οικονομία εάν οι βουλευτές του Κοινοβουλίου επιθυμούν να δουν τις μελέτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης