Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιανουάριο 2018 - Στις -9 μονάδες ο δείκτης GfK

Βρετανία: Ενισχύθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιανουάριο 2018 - Στις -9 μονάδες ο δείκτης GfK
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Μεγάλη Βρετανία απομακρύνθηκε από τα χαμηλά τεσσάρων ετών στα οποία βρέθηκε τον Δεκέμβριο του 2017
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Μεγάλη Βρετανία τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (31/1) στοιχεία του ινστιτούτου GfK, καθώς οι βρετανοί πολίτες εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξοι για τα την οικονομική τους κατάσταση, καθώς και απέναντι στη γενικότερη εικόνα της οικονομίας της χώρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης GfK ενισχύθηκε κατά +4 μονάδες, στις -9 μονάδες, αποκτώντας απόσταση από τα χαμηλά τεσσάρων ετών στα οποία βρέθηκε τον Δεκέμβριο του 2017.
Τα παραπάνω στοιχεία αντανακλούν επίσης την βελτίωση στις προοπτικές των καταναλωτών για την οικονομική τους κατάσταση σε ότι αφορά το τρέχον έτος, με τους βρετανούς πολίτες να εμφανίζονται περισσότερο διατεθημένοι να ξοδέψουν χρήματα το προσεχές διάστημα.
Ωστόσο, ο επικεφαλής του GfK, Joe Staton, προειδοποίησε ότι ο κύριος δείκτης παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος, ενώ διαμορφώθηκε χαμηλότερα σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2017, όταν και βρισκόταν στις -5 μονάδες.
«Ελλείψει των θετικών νέων σχετικά με την αύξηση των μισθών και τη μείωση των πληθωριστικών πιέσεων, αυτά τα νούμερα μπορεί να αποδειχθούν προσωρινά και να μην αποτελέσουν δείγμα ανάκαμψης», σημειώνει ο Staton.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης