Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Σε εφαρμογή νέοι ρυθμιστικοί κανόνες για τα ψηφιακά νομίσματα

Ν. Κορέα: Σε εφαρμογή νέοι ρυθμιστικοί κανόνες για τα ψηφιακά νομίσματα
Τα μέτρα της Ν. Κορέας αποσκοπούν να μειώσουν τις συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα από παράνομες δραστηριότητες
Τα ρυθμιστικά σχέδια της Νότιας Κορέας για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας στα κρυπτονομίσματα έπληξαν τους επενδυτές νωρίτερα αυτό το μήνα, ωστόσο, καθώς οι νέοι κανόνες τίθενται σε ισχύ την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018, οι συμμετέχοντες στην αγορά ακούγονται θετικοί.
Η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε στο CNBC ότι έχουν εφαρμοστεί νέα μέτρα που είχαν κατατεθεί από το Σώμα νωρίτερα τον Ιανουάριο, αλλά ένας εκπρόσωπος είπε ότι ήταν ακόμα πολύ νωρίς για να συζητήσουν τα αποτελέσματα αυτών των κανόνων.
Σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2018, ο ρυθμιστικός φορέας δήλωσε ότι θα επιτρέψει μόνο το εμπόριο κρυπτονομισμάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς με πραγματικά ονόματατα από τις 30 Ιανουαρίου 2018.
Αυτοί οι κανόνες επιτρέπουν στις τράπεζες να συμμορφωθούν με την οδηγία KYC AML (γνωρίστε τον πελάτη σας, για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες), ανέφερε το έγγραφο.
Τα μέτρα αποσκοπούν "να μειώσουν τις συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα από παράνομες δραστηριότητες, όπως εγκλήματα, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή", πρόσθεσε η FSC στο έγγραφο.
Οι αγορές εμφανίστηκαν σχετικά συγκρατημένες μετά την εφαρμογή των νέων κανόνων.
Ένας αντιπρόσωπος του νοτιοκορεατικού ανταλλακτηρίου Bithumb, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις είχαν "προσαρμοστεί ομαλά.
"Τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά τη συναλλαγή νομισμάτων", πρόσθεσε.
Εν τω μεταξύ, οι συμμετέχοντες στο χώρο των ψηφιακών νομισμάτων ανέφεραν ότι τα μέτρα που έλαβε η Νότια Κορέα είναι θετικά σε μακροπρόθεσμη βάση.
"Νομίζω ότι είναι η αρχή της καταστολής της ανωνυμίας και των περιπτώσεων παράνομης χρήσης που μπορεί να έχουν κάποια κρυπτονομίσματα ", δήλωσε ο Julian Hosp, συνιδρυτής και πρόεδρος της νεοφυούς εταιρείας κρυπτογράφησης TenX.
"Εάν, στη συνέχεια, οι επενδυτές και οι εταιρείες έχουν περισσότερη νομική ασφάλεια στο σύστημα, μπορεί να έχουν κάποια βραχυπρόθεσμα μειονεκτήματα, αλλά μακροπρόθεσμα, θα έχουν πραγματικά πολύ μεγάλη ώθηση", εξήγησε ο Hosp.
Η εφαρμογή αυτών των κανόνων επήλθε μετά από μεικτά μηνύματα σχετικά με τις ρυθμίσεις από αξιωματούχους της Νότιας Κορέας σε διάφορα υπουργεία, που έπληξαν τις αγορές των ψηφιακών νομισμάτων νωρίτερα τον Ιανουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης