Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann: Οι υψηλότερες επενδύσεις θα οδηγήσουν σε μείωση του γερμανικού πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών

Weidmann: Οι υψηλότερες επενδύσεις θα οδηγήσουν σε μείωση του γερμανικού πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών
Οι υψηλότερες επενδύσεις θα οδηγήσουν σε μείωση του γερμανικού πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών, εκτίμησε ο Jens Weidmann
Οι υψηλότερες επενδύσεις θα οδηγήσουν σε μείωση του γερμανικού πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών, εκτίμησε σήμερα (30/01/2018) ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank), Jens Weidmann.
Ο ίδιος τόνισε ότι το φθηνό πετρέλαιο και οι χαλαρές νομισματικές πολιτικές μπορούν να εξηγήσουν το υψηλό πλεόνασμα του γερμανικού ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.
O Weidmann δήλωσε ότι οι γερμανικές τράπεζες κατέχουν σήμερα σημαντικά περισσότερα και υψηλότερης ποιότητας κεφάλαια από ό,τι στο παρελθόν.
Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας και μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ανέφερε ακόμη ότι οι ανοικτές αγορές και οι φιλικές προς την ανάπτυξη οικονομίες οδηγούν σε υψηλότερη παραγωγικότητα, περισσότερες θέσεις εργασίας και αύξηση των εισοδημάτων.
Παράλληλα, αναφερθείς στο διεθνές εμπόριο, ο Weidmann υπογράμμισε ότι δεν είναι «παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος (σ.σ.: η κατάσταση στην οποία το κέρδος του ενός επενδυτή είναι ίσο με τη ζημιά ενός άλλου)».
Παράλληλα, ο Weidmann τόνισε ότι οι τιμωρητικοί δασμοί που επέβαλαν πρόσφατα οι ΗΠΑ αυξάνουν τον κίνδυνο για την πρόκληση ενός εμπορικού πολέμου.
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς σε πλυντήρια και ηλιακά πάνελ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, απείλησε να συγκρουστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις «πολύ άδικες» εμπορικές πρακτικές της.
«Τα μέτρα που περιορίζουν το εμπόριο προκαλούν συχνά αντίμετρα και κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε εμπορικές συγκρούσεις που παράγουν μόνο χαμένους», ανέφερε ο Weidmann σε ομιλία του στο Αμβούργο.
«Η πρόσφατη επιβολή δασμών στα ηλιακά πάνελ και στα πλυντήρια από τις ΗΠΑ είναι ένα παράδειγμα ρητορικής που μετατρέπεται σε δράση», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι τέτοιες συγκρούσεις βλάπτουν όλους τους εμπλεκόμενους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης