Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε συζητήσεις για το 55% της Thomson Reuters η Blackstone

Σε συζητήσεις για το 55% της Thomson Reuters η Blackstone
Η συμφωνία αναμένεται να φτάσει ακόμη και τα 20 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους
Η αμερικανική εταιρεία private equity, Blackstone Group, βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για να αγοράσει περίπου το 55% των μετοχών της Thomson Reuters, και ειδικά το τμήμα που αφορά τις χρηματοπιστωτικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Η συμφωνία αναμένεται να φτάσει ακόμη και τα 20 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους.
Το διοικητικό συμβούλιο της Thomson Reuters αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα, Τρίτη 30/1, για να συζητήσει την προσφορά της Blackstone για την επιχείρηση F & R, η οποία προμηθεύει με νέα, στοιχεία και αναλύσεις τράπεζες και επενδυτικούς οίκους σε όλο τον κόσμο.
Η μονάδα συμβάλλει σε περισσότερα από τα μισά ετήσια έσοδα της Thomson Reuters.
Σύμφωνα με τους όρους της προσφοράς Blackstone, η Thomson Reuters θα διατηρήσει ποσοστό 45% στην επιχείρηση F & R στο πλαίσιο συνεργασίας με την Blackstone.
Η Thomson Reuters θα λάβει περισσότερα από 17 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά από την Blackstone και περίπου 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χρηματοδοτούνται από το νέο χρέος που έχει αναληφθεί από τη νέα εταιρική σχέση F & R.
Ολόκληρη η επιχείρηση F & R εκτιμάται σε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια, που αποτελείται από περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές και 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρέη..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης