Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα χαμηλά τριών ετών το αμερικανικό δολάριο ενόψει Trump και Fed

Απομακρύνεται από τα χαμηλά τριών ετών το αμερικανικό δολάριο ενόψει Trump και Fed
Οι επενδυτές στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στη σημερινή (30/1) ομιλία του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ενώπιον του Κογκρέσου
Ανοδικά κινείται σήμερα Τρίτη (30/1) το αμερικανικό δολάριο, αποκτώντας απόσταση από τα χαμηλά τριών ετών στα οποία βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με τους επενδυτές να στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στη συνεδρίαση της Federal Reserve η οποία θα ξεκινήσει αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, περί τις 11:19 π.μ. ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του δολαρίου έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων ενισχύεται κατά +0,02% στις 89,19 μονάδες, με τον αμερικανικό νόμισμα να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τις 88,25 μονάδες στις οποίες βρέθηκε κατά την προηγούμενη εβδομάδα, και οι οποίες αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014.
Οι επενδυτές αναμένουν την ετήσια ομιλία του αμερικανού προέδρου Donald Trump ενώπιον του Κογκρέσου, αναζητώντας πληροφορίες σχετικά με το δολάριο, ενώ παράλληλα στο επίκεντρο της ομιλίας αναμένεται να βρεθεί και το πολυαναμενόμενο σχέδιο για τις υποδομές της χώρας.
Την περασμένη εβδομάδα το δολάριο βρέθηκε υπό ισχυρές πιέσεις μετά τις δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Steven Mnuchin, ότι το ασθενές δολάριο θα μπορούσε να αποδειχθεί θετικό για το εμπόριο και τις επενδύσεις της χώρας.
Λίγες ώρες αργότερα, ο Trump επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί από τα παραπάνω σχόλιο, δηλώνοντας ότι προτιμά το δολάριο να παραμείνει ενισχυμένο.
Επιπλέον, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί και η διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία ξεκινά αργότερα εντός της ημέρας, χωρίς ωστόσο να αναμένεται κάποια αλλαγή στην τρέχουσα νομισματική πολιτική της τράπεζας.
Το ευρώ καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,02% έναντι του δολαρίου, ενώ προηγουμένως είχε βρεθεί ακόμα και στο -0,32% και τα 1,2342 δολ, μετά τα υψηλά τριών ετών στα οποία βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Πτωτικά κινείται και η στερλίνα έναντι του αμερικανικού νομίσματος, και συγκεκριμένα στο -0,35% και τα 1,4026 δολ. εν μέσω νέων ανησυχιών για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΜΕγάλης Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης