Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό πιέσεις οι αγορές της Ασίας μετά την πτώση στη Wall - Απώλειες άνω του -1% για τον Nikkei

tags :
Υπό πιέσεις οι αγορές της Ασίας μετά την πτώση στη Wall - Απώλειες άνω του -1% για τον Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διεύρυνε τις απώλειές του, κλείνοντας στο -1,06% και τις 32.619 μονάδες
Στο «κόκκινο» έκλεισαν σήμερα Τρίτη (30/1) οι αγορές στην Ασία, δεχόμενες πιέσεις από τις απώλειες που σημειώθηκαν στη Wall Street, καθώς και την ανάμψη που καταγράφει το αμερικανικό δολάριο έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -1,43% στις 23.291 μονάδες, καταγράφοντας την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών, καθώς το γεν παραμένει σε θετικό έδαφος έναντι του δολαρίου.
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της κυβέρνησης, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +3,6% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2016, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο +1,8%.
Παράλληλα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο που έχει σημειωθεί από τον Απρίλιο του 2015, όταν και οι λιανικές πωλήσεις είχαν σημειώσει ισχυρή ανάκαμψη, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του +4,9%.
«Φαίνεται ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα παραμείνουν σε μία σταδιακή τάση ανάκαμψης», σχολίασε μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων ο οικονομολόγος της Mitsubishi UFJ Morgan Stanley, Hiroshi Miyazaki.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά -0,87% στις 6.022,80 μονάδες, ενώ πτωτικά κινήθηκε και ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα, και συγκεκριμένα στο -1,17% και τις 2.567,74 μονάδες.
Σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,99% στις 3.488,01 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διεύρυνε τις απώλειές του, κλείνοντας στο -1,06% και τις 32.619 μονάδες.
Στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiwan Weighted υποχώρησε κατά -1,29% στις 11.076,78 μονάδες, διακόπτοντας το ανοδικό σερί των προηγούμενων ημερών.
Πτωτικά κινείται σήμερα και το πετρέλαιο, μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών, καθώς η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ και η ανάκαμψη του δολαρίου ασκούν πιέσεις στον μαύρο χρυσό.
Το Brent υποχωρεί κατά -0,71% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 68,71 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,07% στα 64,86 δολ. ανά βαρέλι.
Ωστόσο, παρά τη σημερινή πτώση, οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται καθ' οδόν ώστε να καταγράψουν την πέμπτη συνεχόμενη μηνιαία τους άνοδο.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αύξηση στις εξέδρες εξορύξεων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πτώση του πετρελαίου, καθώς η αμερικανική παραγωγή αναμένεται σύντονα να ξεπεράσει τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης