Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατασκευάζουν εκ του μηδενός μια πόλη πλήρως «πράσινη»

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατασκευάζουν εκ του μηδενός μια πόλη πλήρως «πράσινη»
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σκοπεύουν να έχουν το 75% της ενέργειας του Ντουμπάι από καθαρές πηγές έως το 2050
Για μεγάλο μέρος του 20ου αιώνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν γνωστά ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου παγκοσμίως και, ως εκ τούτου, από τις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά επιβάρυνσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Όμως, τις δύο τελευταίες δεκαετίες, η κυβέρνηση των ΗΑΕ κατέβαλε προσπάθειες να μειώσει την εξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα, αλλάζοντας προς πιο φιλικές προς το περιβάλλον πηγές για να δίνει ενέργεια στις πόλεις της.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σκοπεύουν να έχουν το 75% της ενέργειας του Ντουμπάι από καθαρές πηγές έως το 2050.
Εάν η πόλη το καταφέρει αυτό, θα έχει το μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα στον κόσμο.
Ως μέρος αυτού του μεγαλύτερου στόχου, η τοπική εταιρεία Diamond Developers χτίζει μια πόλη 18 μίλια έξω από το κεντρικό Ντουμπάι που έχει σχεδιαστεί για να παράγει περισσότερη ενέργεια από ό, τι καταναλώνει.
Ονομάζεται Βιώσιμη Πόλη (Sustainable City), η ανάπτυξη αναμένεται να κοστίσει 354 εκατομμύρια δολάρια και να ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι το 2019.
Το 2013, η Diamond Developers ξεκίνησε την οικοδόμηση της Sustainable City, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2018.
Η πόλη των 113 στρεμμάτων έχει ως στόχο να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις εκπομπές CO2.
Τα αυτοκίνητα απαγορεύονται από τις περισσότερες γειτονιές.
Οι κάτοικοι επιτρέπεται μόνο να μετακινούνται με δημόσιες συγκοινωνίες, ή να οδηγούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ηλεκτρικό ρεύμα.
Στις 22 Ιανουαρίου 2018, η αρχή μεταφορών του Ντουμπάι υπέγραψε συμφωνία για την κυκλοφορία ηλεκτρικών αυτοκινήτων χωρίς οδηγό στη νέα πόλη.
Οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα λαμβάνουν επίσης ένα δωρεάν ηλεκτρικό όχημα γκολφ ή επιδότηση ύψους 10.000 δολαρίων για την αγορά ενός άλλου ηλεκτρικού οχήματος.
Η στέγη κάθε σπιτιού διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες.
Και ένα πάρκο μήκους 98 ποδιών με 2.500 δέντρα συμβάλλει επίσης στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Η Diamond Developers οικοδομεί την πόλη σε δύο φάσεις.
Η πρώτη φάση - που ξεκίνησε το 2015 - περιλαμβάνει 500 βίλες, 89 πολυκατοικίες, 11 θερμοκήπια θόλου που περνούν από το κέντρο της ανάπτυξης, 32.300 τετραγωνικά πόδια υπαίθριων αστικών εκμεταλλεύσεων και 1.16 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια γραφείων και εμπορικών χώρων.
Ο χώρος των καταστημάτων περιλαμβάνει γυμναστήρια, κοινοτικές πισίνες και ένα ιππικό όμιλο με 32 στάβλους.
Η δεύτερη φάση είναι υπό κατασκευή και θα περιλαμβάνει σχολείο, τζαμί, μουσείο επιστημών, κλαμπ και ένα εμπορικό κέντρο.
Επίσης, ως μέρος αυτής της φάσης, κατασκευάζεται ένα νέο ξενοδοχείο που χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια από αυτό που θα παράγει - το πρώτο του είδους στη Μέση Ανατολή.
Υποστηρίζεται επίσης ότι το νέο ερευνητικό κέντρο της πόλης θα παράγει περισσότερη ενέργεια από ότι καταναλώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης