Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Το Κίνημα Πέντε Αστέρων παρουσιάσε τους «υπερ-αρμόδιους» υποψηφίους για τις εκλογές

Ιταλία: Το Κίνημα Πέντε Αστέρων παρουσιάσε τους «υπερ-αρμόδιους» υποψηφίους για τις εκλογές
Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ένας επιχειρηματίας που έχασε τις καταθέσεις του σε διάσωση κρατικής τράπεζας το 2015 και ένας πρώην Ολυμπιονίκης, θα είναι υποψήφιοι για το Κίνημα Πέντε Αστέρων στις εκλογές της Ιταλίας, όπως ανακοίνωσε το κόμμα τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018.
Το Κίνημα Πέντε Αστέρων έχει ξεσηκώσει ένα κύμα δυσαρέσκειας με τη συμβατική πολιτική του για να γίνει το δημοφιλέστερο κόμμα της Ιταλίας, με κατηγορίες ανικανότητας και απειρίας από τους κυριότερους ανταγωνιστές του πριν από την ψηφοφορία στις 4 Μαρτίου 2018.
"Αυτοί δεν είναι ικανοί άνθρωποι, είναι υπερ-αρμόδιοι", δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Luigi Di Maio σε συνέντευξη Τύπου.
"Πιστεύουμε ακράδαντα ότι χρειάζεται μυαλό και καρδιά στη δημόσια πολιτική.
Χρειάζονται ικανότητες αλλά χρειάζονται και ευαισθησία και ανθρωπιά".
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τι Κίνημα Πέντε Αστέρων θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από κάθε άλλο κόμμα, αλλά θα βρίσκεται πίσω από την κεντροδεξιά συμμαχία με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Silvio Berlusconi.
Οι υποψήφιοι που παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα συμπεριλαμβάνουν τον Lorenzo Fioramonti, καθηγητή οικονομικών 40 ετών στο Πανεπιστήμιο της Πραιτώρια, ο οποίος πρόκειται να ταξιδέψει με τον Di Maio στο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου ημέρες.
Ο Fioramonti υποστήριξε με ενθουσιασμό την κριτική του κόμματος για τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα για το φορολογικό κανονισμό που επιβάλλει περικοπές του προϋπολογισμού σε χώρες υψηλού χρέους όπως η Ιταλία.
"Φαντάζομαι να αλλάξουμε τις συνθήκες, τις παραμέτρους και άλλα πράγματα που στραγγαλίζουν την οικονομία μας σήμερα", δήλωσε ο Fioramonti.
Στην εκλογική περιφέρεια της Ρώμης, ο υποψήφιος του κόμματος θα είναι ο Angelo Cirulli, ένας επιχειρηματίας που ήταν μεταξύ των χιλιάδων επενδυτών που έχασαν τις καταθέσεις τους κατά τη διάρκεια κρατικής διάσωσης τεσσάρων περιφερειακών τραπεζών.
Ο Ολυμπιονίκης και ο προπονητής τζούντο Felice Mariani θα είναι επίσης υποψήφιος με το κόμμα, όπως και ο επικεφαλής της ένωσης δικηγόρων της Ρώμης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης