Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τα ομόλογα της ευρωζώνης επιστρέφουν στην ομαλότητα - Ξεφεύγουν από το αρνητικό έδαφος

Reuters: Τα ομόλογα της ευρωζώνης επιστρέφουν στην ομαλότητα - Ξεφεύγουν από το αρνητικό έδαφος
Οι αγορές ομολόγων επιστρέφουν στην ομαλότητα καθώς οι κεντρικές τράπεζες προχωρούν σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής 
Αργά αλλά σταθερά, τα κρατικά ομολόγα της ευρωζώνης με κάτω από μηδέν αποδόσεις περιορίζονται, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι οι αγορές ομολόγων επιστρέφουν στην ομαλότητα, καθώς οι κεντρικές τράπεζες αρχίζουν να περιορίζουν τα ακραία μέτρα τόνωσης της οικονομίας.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι αποδόσεις των γερμανικών 5ετών ομολόγων αυξήθηκαν πάνω από το μηδέν για πρώτη φορά μετά τα τέλη του 2015.
Ωστόσο, τα διετή ομόλογα παραμένουν σε αρνητικό έδαφος με απόδοση -0,52% αλλά είναι στο υψηλότερο σημείο του μετά τα μέσα του 2016.
«Μιλάμε για αρνητικά επιτόκια, αλλά είναι αρνητικά κατά 50 μονάδες βάσεις.
Σκεφτείτε το, διανύουμε ένα έτος όπου η ΕΚΤ δεν είναι αγοραστής κρατικών ομολόγων» δήλωσε ο Doug Peebles από την Alliance Bernstein και πρόσθεσε «η βάση μας είναι ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Έτσι οι αποδόσεις του 2ετούς γερμανικού ομολόγου θα μπορούσαν να περάσουν σε θετικό έδαφος έως το τέλος του έτους».
Σύμφωνα με την Deutsche Bank, το 2018 θα είναι η πρώτη φορά αυτή τη δεκαετία όπου τα assets που είναι επιλέξιμα από την ΕΚΤ, τη Fed και την Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν θα αυξηθούν σε σχέση τις πωλήσεις ομολόγων από αυτές τις τρεις περιοχές.
«Το πως τα ομόλογα αυτά θα αντιδράσουν σε αυτό θα είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες-οδηγούς για τα assets το 2018» αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της γερμανικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης