Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit

tags :
Telegraph: Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit
Σύμφωνα με την Telegraph, η αισιοδοξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για το Brexit έχει μειωθεί
Για το ενδεχόμενο μίας αποτυχίας στην επίτευξη συμφωνίας με τη Μεγάλη Βρετανία για το Brexit φαίνεται ότι προετοιμάζεται όλο και περισσότερο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η Sunday Telegraph, επικαλούμενη πηγές της ΕΕ.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η βρετανική εφημερίδα, η ΕΕ αναμένεται να επεκτείνει την ομάδα των αξιωματούχων της που προετοιμάζουν τις επιλογές των Βρυξελλών σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας από οκτώ άτομα σε είκοσι, δείγμα του προβληματισμού που επικρατεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συνολική αισιοδοξία των Βρυξελλών ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για το Brexit έχει μειωθεί, δεδομένης της καθυστέρησης που έχει σημειωθεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου οι συνομιλίες να περάσουν στο επόμενο στάδιο.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με την προτιμώμενη τελική κατάσταση των διαπραγματεύσεων για το Brexit από την πλευρά της Μεγάλης Βρετανίας ήταν «ανησυχητική».
Από την πλευρά του, ένας άλλος ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Guardian ότι οι η πλευρά της Βρετανίας περιμένει από την ΕΕ να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις, γεγονός που αποτελεί «στρατηγική υψηλού κινδύνου».
Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή (26/1) ο βρετανός υπουργός Brexit, David Davis, εξέφρασε την αισιδοξία του ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μία πολιτική συμφωνία που θα διασφαλίζει μία χρονικά περιορισμένη περίοδο εφαρμογής του Brexit μετά την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019 κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
«Ο άμεσος στόχος μας είναι να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για την περίοδο εφαρμογής», δήλωσε ο Davis σε ομιλία του, εκφράζοντας εν συνεχεία τη βεβαιότητά του ότι «μπορεί να επιτευχθεί μια πολιτική συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου»

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης