Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας λόγω δολαρίου - Απώλειες -0,50% για τον Hang Seng

tags :
Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας λόγω δολαρίου - Απώλειες -0,50% για τον Hang Seng
Ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,99% στις 3.523 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Δευτέρα (29/1) οι αγορές της Ασίας, λόγω της σημαντικής μεταβλητότητας που παρουσιάζει το αμερικανικό δολάριο, με τους επενδυτές πλέον να στρέφουν το βλέμμα τους στη Fed και τα στοιχεία για το PMI της Κίνας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με οριακές απώλειες της τάξεως του -0,04% στις 23.621,50 μονάδες, με το αμερικανικό δολάριο να επιχειρεί να ανακάμψει έναντι του γεν Ιαπωνίας, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του +0,30% στα 108,92 γεν.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά +0,42% στις 6.075,40 μονάδες, ενώ με κέρδη έκλεισε και ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα, και συγκεκριμένα στο +0,91% και τις 2.598,19 μονάδες.
Στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,99% στις 3.523 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng απομακρύνθηκε από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα, κλείνοντας στο -0,50% και τις 32,990 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν ενισχύθηκε περαιτέρω, κλείνοντας με κέρδη της τάξεως του +0,67% και τις 11.221,81 μονάδες.
Μεικτά πρόσημα εμφανίζει σήμερα το πετρέλαιο, καθώς το ασθενέστερο δολάριο και η αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ καθορίζουν μέχρι στιγμής την πορεία του μαύρου χρυσού.
Ειδικότερα, το Brent υποχωρεί κατά -0,19% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 70,02 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,20% στα 66,27 δολ. ανά βαρέλι.
Παρά το γεγονός ότι το αμερικανικό δολάριο καταγράφει ανάκαμψη σήμερα, παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, μετά τα σχόλια από πλευράς Ουάσινγκτον ότι ένα ασθενέσθερο νόμισμα θα μπορούσε να αποδειχθεί θετικό για τη χώρα.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στην ερχόμενη Πέμπτη (1/2) όπου πραγματοποιείται η τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve υπό την επικεφαλής Janet Yellen, προτού παραδώσει τη σκυτάλη στον Jerome Powell.
Αν και δεν αναμένεται να ανακοινωθεί αύξηση των επιτοκίων, οι επενδυτές αναμένουν νέες πληροφορίες αναφορικά με τις κινήσεις που θα πραγματοποιήσει η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα κατά τη διάρκεια του 2018.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν και τα στοιχεία που αφορούν τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, καθώς και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης