Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Σήμερα τα φαινόμενα αντισημιτισμού και ρατσισμού είναι περισσότερα απ' ότι στο παρελθόν

Merkel: Σήμερα τα φαινόμενα αντισημιτισμού και ρατσισμού είναι περισσότερα απ' ότι στο παρελθόν
Ο αντισημιτισμός σημειώνει άνοδο στη Γερμανία, προερχόμενος από τους κύκλους της άκρας δεξιάς αλλά και τους μουσουλμάνους μετανάστες 
«Ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός, και το μίσος του άλλου γενικά περισσότερο επίκαιρο απ' ό,τι ήταν στο παρελθόν», τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος A. Merkel με αφορμή την επέτειο του ολοκαυτώματος.
Στο μήνυμά της για την 27η Ιανουαρίου η Merkel τόνισε πως «είναι «ντροπή» το γεγονός ότι εξακολουθεί να χρειάζεται να προστατεύονται τα εβραϊκά κτήρια».
«Είναι αδιανόητο και είναι ντροπή να διαπιστώνουμε ότι κανένα εβραϊκό ίδρυμα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αστυνομική προστασία, είτε πρόκειται για σχολείο είτε για παιδικό σταθμό ή συναγωγή» είπε χαρακτηριστικά.
Η καγκελάριος επανέλαβε τη στήριξή της για τη δημιουργία στην επόμενη γερμανική κυβέρνηση μιας ειδικής θέσης επιτρόπου για ζητήματα αντισημιτισμού, εφόσον το συντηρητικό κόμμα της και οι σοσιαλδημοκράτες καταφέρουν να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία για να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού.
Οι αρχές ανησυχούν για τις ενδείξεις ότι ο αντισημιτισμός σημειώνει άνοδο στη Γερμανία, προερχόμενος από τη μια πλευρά από τους κύκλους της άκρας δεξιάς, αλλά επίσης - και αυτό το φαινόμενο είναι πιο καινούριο - από ορισμένους μετανάστες προερχόμενους από μουσουλμανικές χώρες στις οποίες το μίσος για τους εβραίους είναι ευρέως διαδεδομένο.
Στις 27 Ιανουαρίου 1945, τα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το στρατόπεδο εξόντωσης του Άουσβιτς. Από το 1996, η Γερμανία τιμά κάθε χρόνο την ημέρα αυτή τα θύματα του εθνικοσοσιαλισμού. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης