Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Νέο μακελειό στην Καμπούλ - Τουλάχιστον 63 οι νεκροί και 150 οι τραυματίες από έκρηξη βόμβας

Reuters: Νέο μακελειό στην Καμπούλ - Τουλάχιστον 63 οι νεκροί και 150 οι τραυματίες από έκρηξη βόμβας
Η έκρηξη σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην Καμπούλ, σε περιοχή κοντά στις ξένες πρεσβείες και σε κυβερνητικά κτήρια
(Upd2) Τους 63 έφτασαν ήδη οι νεκροί και πάνω από 150 οι τραυματίες από την έκρηξη βόμβας στην Καμπούλ του Αφγανιστάν σήμερα (27/1) λίγες μόλις ημέρες μετά την επίθεση ,και ομηρία στο ξενοδοχείο Intercontinental όπου είχαν σκοτωθεί 20 άνθρωποι.
Όπως αναφέρει το Reuters, η βόμβα ήταν κρυμμένη σε ασθενοφόρο σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην Καμπούλ, σε περιοχή κοντά στις ξένες πρεσβείες και σε κυβερνητικά κτήρια. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν όπως και στο ξενοδοχείο Intercontinental την περασμένη εβδομάδα.
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 13:00 (τοπική ώρα, 10:30 ώρα Ελλάδας) και το αφγανικό υπουργείο Υγείας χαρακτήρισε τον απολογισμό των θυμάτων «προσωρινό».

Φωτογραφία: <a href=
«Πρόκειται για σφαγή», δήλωσε ο Dejan Panic, συντονιστής στο Αφγανιστάν της οργάνωσης αρωγής Emergency, η οποία έχει αναλάβει τη λειτουργία ενός γειτονικού νοσοομείου. Σε μήνυμά της στο Twitter, η οργάνωση ανέφερε πως περισσότεροι από 50 τραυματίες μεταφέρθηκαν μόνο σ' αυτό το νοσοκομείο.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε πως 17 νεκροί και 110 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης και θύματα εξακολουθούν να μεταφέρονται σ' αυτά.
Ο Mirwais Yasini,, μέλος του κοινοβουλίου που βρισκόταν στην περιοχή όταν σημειώθηκε η έκρηξη, δήλωσε πως το ασθενοφόρο πλησίασε στο σημείο ελέγχου, κοντά σε γραφείο του Συμβουλίου για την Ειρήνη και σε αρκετές ξένες πρεσβείες, και ακολούθησε η έκρηξη.
Ο ίδιος δήλωσε πως θύματα κείτονταν στο έδαφος. Άνθρωποι βοηθούσαν να απομακρυνθούν τραυματίες που ήταν σε θέση να περπατήσουν ενώ τα ασθενοφόρα προσπαθούσαν να πλησιάσουν περνώντας από τους μποτιλιαρισμένους δρόμους του κέντρου της Καμπούλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης