Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα ηγεσία εκλέγουν σήμερα (27/1) οι Πράσινοι στη Γερμανία - Ένας νέος Joschka Fischer γεννιέται

Νέα ηγεσία εκλέγουν σήμερα (27/1) οι Πράσινοι στη Γερμανία - Ένας νέος Joschka Fischer γεννιέται
Ενας από τους υποψηφίους, ο Robert Habeck, θεωρείται από τα γερμανικά ΜΜΕ ως «ο νέος Joschka Fischer»
Νέα ηγεσία εκλέγουν σήμερα (27/1) οι Πράσινοι στη Γερμανία μέσω του συνεδρίου του που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα έχοντας προηγηθεί η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους απερχόμενους προέδρους του κόμματος, Cem Özdemir και Simone Peter.
Υποψήφιοι να τους διαδεχτούν είναι μέχρι τώρα για την θέση του Özdemir ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Σλέσβιγκ Χολστάιν, Robert Habeck, ο οποίος περιγράφεται από τα γερμανικά ΜΜΕ ως «ο νέος Joschka Fischer», και για την θέση της Peter η ομοσπονδιακή βουλευτής από το Βρανδεμβούργο Annalena Baerbock και η επικεφαλής των Πρασίνων στο Κοινοβούλιο της Κάτω Σαξονίας Annia Pill. Οι υποψηφιότητες είναι ανοιχτές μέχρι την τελευταία στιγμή.
Προκειμένου ο Habeck να παραμένει υπουργός στο κρατίδιο του Σλέσβιγκ-Χολστάιν, οι Πράσινοι χρειάστηκε να τροποποιήσουν τον κανονισμό τους, ο οποίος διαχώριζε μέχρι τώρα το κομματικό αξίωμα από το πολιτικό. Με ευρεία πλειοψηφία, τα στελέχη του κόμματος αποφάσισαν να εγκρίνουν μια μεταβατική περίοδο τουλάχιστον οκτώ μηνών, κατά την οποία ο επικεφαλής του κόμματος και τα μέλη του προεδρείου μπορούν να διατηρούν δύο αξιώματα. Ο ίδιος ο υποψήφιος δήλωσε άλλωστε ότι εάν δεν γινόταν η τροποποίηση δεν θα έθετε υποψηφιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης