Τελευταία Νέα
Διεθνή

Facebook: Ρώσοι πράκτορες δημιούργησαν 129 εκδηλώσεις για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016

Facebook: Ρώσοι πράκτορες δημιούργησαν 129 εκδηλώσεις για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016
Το Facebook δήλωσε ότι Ρώσοι πράκτορες δημιούργησαν 129 εκδηλώσεις στην πλατφόρμα του κατά τη διάρκεια της εκλογικής εκστρατείας των ΗΠΑ το 2016
Το Facebook δήλωσε ότι Ρώσοι πράκτορες δημιούργησαν 129 εκδηλώσεις στην πλατφόρμα του κατά τη διάρκεια της εκλογικής εκστρατείας των ΗΠΑ το 2016, σύμφωνα με μαρτυρίες στο Κογκρέσο, ρίχνοντας περισσότερο φως στη φερόμενη εμπλοκής της Ρωσίας με στόχο τους ψηφοφόρους.
Το Facebook, σε γραπτή δήλωση προς τους νομοθέτες των ΗΠΑ που κυκλοφόρησε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου και με ημερομηνία 8 Ιανουαρίου, δήλωσε ότι 338.300 διαφορετικοί λογαριασμοί στο Facebook είδαν τα γεγονότα και ότι 62.500 χρήστες σημείωσαν ότι θα τα παρακολουθήσουν.
Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν διέθετε στοιχεία σχετικά με τα γεγονότα αν πραγματοποιήθηκαν.
Το Facebook, το μεγαλύτερο κοινωνικό μέσο δικτύωσης στον κόσμο, δήλωσε το Σεπτέμβριο 2017 ότι μόνο χρήστες από τη Ρωσία είχαν δημιουργήσει "αρκετά προωθημένα γεγονότα".
Αντίγραφα των εκδηλώσεων που εμφανίστηκαν έκτοτε, δείχνουν ότι τουλάχιστον μερικές από αυτές ήταν πολιτικές συγκεντρώσεις επικεντρωμένες σε καίρια θέματα, όπως η μετανάστευση.
Η Ρωσία αμφισβητεί τα συμπεράσματα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.
Το Facebook έδωσε τις λεπτομέρειες στο Κογκρέσο αυτό το μήνα, απαντώντας σε γραπτές ερωτήσεις από την Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ.
Δήλωσε ότι είχε βρει "αλληλεπίδραση" μεταξύ των δημοσιεύσεων που πραγματοποίησαν το 2016 οι Ρώσοι πράκτορες και της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Donald Trump, αλλά το γεγονός το χαρακτήρισε «ασήμαντο».
Η εταιρεία ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση ούτε να τεκμηριώσει ούτε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς περί συμπαιγνίας μεταξύ των δύο στρατοπέδων.
Ο Trump αρνείται τυχόν συμπαιγνία και έχει περιγράψει τις έρευνες από τις επιτροπές του Κογκρέσου ως κυνήγι μαγισσών
Το Facebook δήλωσε στο παρελθόν ότι περίπου 126 εκατομμύρια Αμερικανοί ενδέχεται να έχουν δει πολιτικό περιεχόμενο που υποστηρίζεται από τη Ρωσία στο Facebook για μια διετία και ότι 16 εκατομμύρια ενδέχεται να έχουν εκτεθεί σε ρωσικές πληροφορίες από το Instagram.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης