Τελευταία Νέα
Διεθνή

πΓΔΜ: Αύριο (27/1) σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το θέμα της ονομασίας

tags :
πΓΔΜ: Αύριο (27/1) σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το θέμα της ονομασίας
Οι πολιτικοί αρχηγοί της πΓΔΜ θα εξετάσουν το πλαίσιο για την επίλυση του θέματος της ονομασίας
Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών της πΓΔΜ θα πραγματοποιηθεί αύριο (27/1/2018) το βράδυ στα Σκόπια, όπου θα εξετασθεί το πλαίσιο για την επίλυση του θέματος της ονομασίας, που παρουσίασε στις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Matthew Nimetz.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) και πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Zoran Zaev, ο Πρόεδρος της χώρας, Gjorge Ivanov, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski και ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην πΓΔΜ, DUI, Ali Ahmeti.
Η συνάντηση διεξάγεται με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της πΓΔΜ και σε αυτήν θα παραβρεθεί και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Nikola Dimitrov.
Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα, ο Nimetz θα επισκεφθεί την Αθήνα και τα Σκόπια για συνομιλίες με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών σχετικά με τη δέσμη ιδεών για το ζήτημα της ονομασίας που παρουσίασε, και την περαιτέρω πορεία της διαπραγματευτικής διαδικασίας.
Ο Nimetz θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 29 και 30 Ιανουαρίου και ακολούθως θα μεταβεί στα Σκόπια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης