Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν διαφορές στις στάσεις Trump και Mnuchin απέναντι στο δολάριο

ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν διαφορές στις στάσεις Trump και Mnuchin απέναντι στο δολάριο
Η πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης κατέστησε σαφές ότι οι δηλώσεις Trump και Mnuchin δεν καταδεικνύουν διαφορετική στάση απέναντι στο δολάριο
Σε αποκατάσταση της σύγχυσης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του προέδρου Donald Trump και του αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Steven Mnuchin, για το δολάριο επιχείρησε να προχωρήσει σήμερα (26/1) η κυβέρνηση της χώρας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν διαφορές στη στάση των δύο ανδρών, παρά τις αντιφατικές τους δηλώσεις.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης που βρίσκεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, «δεν νομίζω ότι υπάρχει οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ του προέδρου και του Υπουργού Mnuchin», αναφορικά με τις δηλώσεις που πραγματοποίησαν για το αμερικανικό δολάριο.
Σύμφωνα με τον Mnuchin, η αδυναμία του δολαρίου είναι θετική για τις ΗΠΑ, καθώς θα διευκολύνει το εμπόριο της χώρας.
Από την πλευρά του, ο Trump εξέφρασε την επιθυμία του για ένα «ισχυρό δολάριο», με τις δηλώσεις του να έρχονται σε αντίθεση με αυτές του υπουργού Οικονομικών της χώρας.
«Το δολάριο πρόκειται να γίνει ισχυρότερο και ισχυρότερο, θέλω εν τέλει να δω ένα ισχυρό δολάριο», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Trump, ο οποίος πρόσθεσε εν συνεχεία ότι «η χώρα μας θα είναι πιο ισχυρή από οικονομικής άποψης αν το δολάριο ισχυροποιηθεί».
Ωστόσο, οι παραπάνω δηλώσεις έχουν προκαλέσει σημαντική μεταβλητότητα στο δολάριο κατά τις τελευταίες ημέρες, με το αμερικανικό νόμισμα να επιστρέφει σήμερα σε χαμηλά τριών ετών, μετά την περιστασιακή άνοδο που κατέγραψε χθες (26/1).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης