Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό πιέσεις το αμερικανικό δολάριο παρά τις δηλώσεις Trump - Στο -1,9% οι εβδομαδιαίες απώλειες

Υπό πιέσεις το αμερικανικό δολάριο παρά τις δηλώσεις Trump - Στο -1,9% οι εβδομαδιαίες απώλειες
Το αμερικανικό νόμισμα βρίσκεται σε πορεία ώστε να καταγράψει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Μάιο του 2017
Υπό πιέσεις βρίσκεται ξανά σήμερα Παρασκευή (26/1) το αμερικανικό δολάριο, μετά την άνοδο που κατέγραψε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στα στοιχεία που αφορούν την οικονομία των ΗΠΑ για τέταρτο τρίμηνο του 2017.
Ειδικότερα, περί τις 12:05 μ.μ. ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά τη δυναμική του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,69% στις 88,88 μονάδες, με τις εβδομαδιαίες απώλειές του ανέρχονται πλέον στο -1,9%.
Εφόσον δεν υπάρει κάμια σημαντική μεταβολή, η εβδομάδα που ολοκληρώνεται θα είναι η χειρότερη εβδομάδα για το αμερικανό δολάριο από τον Μάιο του 2017.
Παράλληλα, το ευρώ ενισχύεται κατά +0,41% έναντι του δολαρίου, στα 1,2458 δολ. με το ενιαία νόμισμα της Ευρωζώνης να καταγράφει πλέον εβδομαδιαία κέρδη της τάξεως του +2%.
Στο +3% ανέρχεται μέχρι στιγμής η εβδομαδιαία άνοδος της στερλίνας έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καθώς ενισχύεται σήμερα κατά +0,78% στα 1,4266 δολ. με τα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ της Μεγάλης Βρετανίας το τέταρτο τρίμηνο του 2017 να παρέχουν περαιτέρω ώθηση στη στερλίνα.
Το δολάριο επέστρεψε επίσης σε αρνητικό έδαφος και έναντι του γεν Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα στο -0,23% και τα 109,07 γεν, με τους επενδυτές πλέον να στρέφουν την προσοχή τους στην ομιλία του Donald Trump στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες για την πορεία του δολαρίου και της αμερικανικής οικονομίας.
Παράλληλα, αργότερα εντός της ημέρας αναμένεονται και τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, γεγονός που θα μπορούσε να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του δολαρίου κατά το κλεισιμο της εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης