Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street, στον απόηχο ισχυρών αποτελεσμάτων - Σε επίπεδα ρεκόρ οι δείκτες

Κέρδη στη Wall Street, στον απόηχο ισχυρών αποτελεσμάτων - Σε επίπεδα ρεκόρ οι δείκτες
Με κέρδη και νέα ρεκόρ άνοιξε η Wall Street, στον απόηχο ορισμένων ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων
Με κέρδη και νέα ρεκόρ άνοιξε σήμερα (25/01/2018) η Wall Street, στον απόηχο ορισμένων ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ οι επενδυτές παρακολούθησαν τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, καθώς και την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,32%, στις 26.335,57 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,16% και κινείτο στις 2.842,08 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,35% υψηλότερα, στις 7.441,24 μονάδες.


Οι μετοχές των Caterpillar και 3M άνοιξαν με κέρδη, καθώς οι δύο εταιρείες ανέφεραν κέρδη καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών.
Η Caterpillar ανέφερε μια εφάπαξ χρέωση 2,4 δισ. δολ. λόγω της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ, διευρύνοντας τις καθαρές της ζημίες σε 1,3 δισ. ή 2,18 δολ. ανά μετοχή, έναντι ζημιών 1,17 δισ. ή 2 δολ. ανά μετοχή του αντίστοιχου τριμήνου του 2016.
Ωστόσο, σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία ανέφερε κέρδη 2,16 δολ. ανά μετοχή, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για 1,79 δολ.
H περίοδος δημοσίευσης τριμηνιαίων αποτελεσμάτων έχει ξεκινήσει αρκετά καλά, με το 77% των εταιρειών που έχουν δημοσιεύσει μέχρι στιγμής να έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών και το 79% καλύτερες πωλήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Θετικά το επενδυτικό κλίμα ευνόησαν και τα στοιχεία για τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, που αυξήθηκαν λιγότερο από ό,τι αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 17.000, στις 233.000, την εβδομάδα έως τις 20 Ιανουαρίου 2018, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (25/01/2018) το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των αιτήσεων στις 240.000.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολούθησαν την ομιλία του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, ο οποίος δήλωσε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς.
Νωρίτερα, η ΕΚΤ ανακοίνωσε πως διατηρεί αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική και επανέλαβε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για μια μεγάλη περίοδο.
Οι δηλώσεις Draghi ώθησαν το ευρώ ακόμη υψηλότερα έναντι του δολαρίου, το οποίο βρίσκεται υπό πίεση τις τελευταίες ημέρες.
Μάλιστα το ευρώ ξεπέρασε προς στιγμήν το 1,25 δολ. για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2014, ενώ συνέχισε να ενισχύεται και μετά τη δήλωση του Draghi περί αναγκαίας επιφυλακτικότητας απέναντι στη μεταβλητότητα των αγορών ξένου συναλλάγματος.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, σε νέα υψηλά τριών ετών «σκαρφάλωσε» σήμερα το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από την συνεχιζόμενη πτώση του αμερικανικού δολαρίου, καθώς και τη νέα μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τις 16:55, το Brent ενισχυόταν κατά 0,4%, στα 70,8 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό κατέγραφε κέρδη 0,9% και κινείτο στα 66,2 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης