Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η απάντηση της Τουρκίας στα περί προειδοποίησης Trump σε Erdogan για τη Συρία

Reuters: Η απάντηση της Τουρκίας στα περί προειδοποίησης Trump σε Erdogan για τη Συρία
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Trump προειδοποίησε τον Erdogan, σχετικά με το ενδεχόμενο σύγκρουσης αμερικανικών και τουρκικών δυνάμεων στη Συρία 
Τη δική της... εκδοχή για την επικοινωνία Trump-Erdogan έδωσε σήμερα (25/1/2018) η Άγκυρα, υποστηρίζοντας ότι η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου δεν ανταποκρίνεται πλήρως την πραγματικότητα.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, παρότρυνε την Τουρκία να περιορίσει τη δράση της στη Συρία ενώ την προειδοποίησε να μην φέρει σε σύγκρουση της αμερικανικές και τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Όπως μεταδίδει το Reuters, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, o Trump προσπάθησε να περιορίσει την τουρκική επιχείρηση στη Συρία επισημαίνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης των δύο δυνάμεων.
«Κάλεσε την Τουρκία να αποσυρθεί, να περιορίσει τη στρατιωτική της δράση και να μην υπάρχουν άμαχοι ως θύματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Επίσης «κάλεσε την Τουρκία να επιδείξει προσοχή και να αποφύγει τυχόν ενέργειες που θα μπορούσαν να διακινδυνεύσουν τη σύγκρουση μεταξύ τουρκικών και αμερικανικών δυνάμεων».
Επισημαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περίπου 2.000 στρατεύματα στη Συρία.
Ωστόσο, μια τουρκική πηγή ανέφερε ότι η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου δεν αντικατοπτρίζει με ακρίβεια το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίες των δύο ηγετών.
«Ο πρόεδρος Trump δεν εξέφρασε καμία ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας σε σχέση με τη συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Αφρίνη» αναφέρουν οι τουρκικές πηγές.
«Η συζήτηση των δύο ηγετών περιορίστηκε στην ανταλλαγή απόψεων», ανέφερε η πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης