Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η πτώση στο αμερικανικό δολάριο - Υποχώρησε σε νέα χαμηλά τριών ετών

Συνεχίζεται η πτώση στο αμερικανικό δολάριο - Υποχώρησε σε νέα χαμηλά τριών ετών
Οι επενδυτές διατηρούν στραμμένο το βλέμμα τους στην ομιλία του αμερικανού προέδρου Donald Trump στο Νταβός την Παρασκευή (26/1)
Σε νέα χαμηλά τριών ετών υποχώρησε σήμερα Πέμπτη (25/1) το αμερικανικό δολάριο έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων, μετά τα σχόλια του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, και εν μέσω ανησυχιών σχετικά με το μήνυμα που θα στείλει ο Donald Trump την Παρασκευή (26/1) από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.
Ειδικότερα, ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά τη δύναμη του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,13% στις 88,90 μονάδες, ενώ προηγουμένως είχε βρθεί ακόμα και στις 88,85 μονάδες, γεγονός που αποτελεί νέο χαμηλό τριών ετών.
Παράλληλα, το ευρώ ενισχύεται κατά +0,06% στα 1,2416 δολ. ενώ προηγουμένως είχε βρεθεί σε νέα υψηλά τριετίας, και συγκεκριμένα στα 1,2427 δολ. καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναζητώντας πιθανές ενδείξεις για τις μελλοντικές μεταβολές στη νομισματική πολιτική της τράπεζας.
Σημειώνεται ότι σήμερα δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα που αφορούν την επιχειρηματική και την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, με τους δείκτες να σημειώνουν αμφότεροι άνοδο, παραμένοντας σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.
Η στερλίνα επίσης ισχυροποιείται έναντι του δολαρίου, και συγκεκριμένα στο +0,21% και τα 1,427 δολ. ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί απέναντι και στο γεν Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα στο -0,15% και τα 109,06 γεν.
Το αμερικανικό νόμισμα δέχθηκε νέες πιέσεις μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι ο Trump αναμένεται, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Νταβός, να υπογραμμίσει της πολιτικές του «America First», οι οποίες περιλαμβάνουν ενδεχόμενη απόσυρση της χώρας από τη βορειοαμερικανική συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών, καθώς και την αποχώρηση από την παγκόσμιο συμφωνία για την κλιματική αλλαγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης