Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι αρχές ερευνούν ατύχημα με όχημα της Tesla, που βρισκόταν σε λειτουργία Autopilot

tags :
ΗΠΑ: Οι αρχές ερευνούν ατύχημα με όχημα της Tesla, που βρισκόταν σε λειτουργία Autopilot
Έρευνα σε ατύχημα με όχημα της Tesla που βρισκόταν σε λειτουργία Autopilot, ξεκινούν οι αρχές των ΗΠΑ
Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) στέλνει ερευνητές για να εξετάσει τη σύγκρουση ενός οχήματος Tesla που πιθανόν κινούταν σε ημιαυτόνομη λειτουργία, με ένα πυροσβεστικό όχημα στην Καλιφόρνια.
Η κίνηση αυτή ακολουθεί την ανακοίνωση την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB), ότι στέλνει δύο ερευνητές στο συμβάν, για να διεξάγουν «έρευνα πεδίου», ώστε να εξετάσουν τόσο τους οδηγούς όσο και τους παράγοντες του οχήματος στο ατύχημα της Δευτέρας, όπου ο οδηγός ανάφερε ότι το όχημα ήταν στη λειτουργία "αυτόματου πιλότου".
Η κυβερνητική έρευνα μεγαλώνει τον κίνδυνο για την Tesla και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, σε μια εποχή κατά την οποία η βιομηχανία πιέζει για μία ομοσπονδιακή νομοθεσία, που θα διευκόλυνε την ανάπτυξη αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων.
Το NTSB μπορεί να κάνει συστάσεις ασφαλείας, αλλά μόνο η NHTSA μπορεί να απαιτήσει από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ανακαλέσουν τα μη ασφαλή οχήματα ή να μηνύσουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες, εάν αποτύχουν να αποκαταστήσουν ελαττώματα ασφαλείας εγκαίρως.
Πριν η Υπηρεσία ζητήσει ανάκληση από την Tesla, πρέπει πρώτα να ξεκινήσει επίσημη έρευνα, ένα βήμα που δεν έχει κάνει ακόμη.
Το Συμβούλιο NTSB διεξάγει δεύτερη έρευνα για ατύχημα οχήματος Tesla που συνδέεται με το σύστημα Autopilot, το ημιαυτόνομο σύστημα υποβοήθησης οδηγού, που χειρίζεται ορισμένες λειτουργίες και επιτρέπει στους οδηγούς να αφαιρούν τα χέρια τους από το τιμόνι, για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.
Η Tesla απαιτεί από τους οδηγούς να έχουν τα χέρια τους στο τιμόνι "ανά πάσα στιγμή", προτού χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία Autopilot.
Η πυροσβεστική υπηρεσία της Culver City, της Καλιφόρνιας, δήλωσε σε δημοσίευση στο Twitter ότι τη Δευτέρα μια μηχανή χτυπήθηκε από ένα Tesla "με ταχύτητα 65 mph. Ο οδηγός αναφέρει ότι το όχημα ήταν στο Autopilot, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης