Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε πολίτες και επιχειρήσεις, για βοήθεια στο πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε πολίτες και επιχειρήσεις, για βοήθεια στο πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας
Οι ΗΠΑ μεγάλωσαν ακόμα περισσότερο την οικονομική πίεση προς τη Β. Κορέα για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της
Οι ΗΠΑ μεγάλωσαν ακόμα περισσότερο την οικονομική πίεση προς τη Β. Κορέα για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, με την επιβολή κυρώσεων σε εννέα φορείς, σε δεκαέξι άτομα και έξι πλοία που κατηγορούνται ότι βοήθησαν την Πιονγιάνγκ, να αναπτύξει όπλα μαζικής καταστροφής.
Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι επέβαλε κυρώσεις σε δύο εμπορικές εταιρείες που εδρεύουν στην Κίνα, οι οποίες δραστηριοποιούνται με την εξαγωγή μετάλλων και άλλων αγαθών π αξίας εκατ. δολαρίων, που χρησιμοποιούνται από βιομηχανία όπλων της Β. Κορέας.
Επέβαλε επίσης κυρώσεις σε υπαλλήλους του Κόμματος Εργατών της Β. Κορέας που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, τη Ρωσία και την στη Γεωργία και παρότρυνε τις χώρες αυτές να απελάσουν τα συγκεκριμένα άτομα.
"Το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να στοχεύει συστηματικά τα άτομα και τους φορείς που χρηματοδοτούν το καθεστώς Kim και τα πυρηνικά προγράμματά του, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων που παραβιάζουν τις κυρώσεις ", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin.
Ο Mnuchin δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στοχεύουν σε άτομα στην Κίνα, τη Ρωσία και αλλού και "ζητούν την απέλασή τους από τα εδάφη όπου διαμένουν".
"Επιβάλλουμε κυρώσεις σε πρόσθετες πετρελαϊκές, ναυτιλιακές και εμπορικές εταιρείες, που συνεχίζουν να προσφέρουν βοήθεια στη Βόρεια Κορέα, για να τροφοδοτεί τις πυρηνικές φιλοδοξίες της και τις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες αυτού του καθεστώτος", πρόσθεσε ο Mnuchin.
Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών πρόσθεσε 16 άτομα στον κατάλογο του.
Συπμπεριέλαβε επίσης εννέα φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Βιομηχανίας Πετρελαίου της Βόρειας Κορέας, και έξι πλοία με σημαία Βόρειας Κορέας.
Η ενέργεια επιτρέπει στις ΗΠΑ να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν τα άτομα ή οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και απαγορεύει στους αμερικανούς πολίτες να συναλλάσσονται με οποιαδήποτε από τις εταιρείες ή ιδιώτες, αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης