Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη και νέα ρεκόρ στη Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Κέρδη και νέα ρεκόρ στη Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο
Με κέρδη και ενδοσυνεδριακά ρεκόρ άνοιξε η Wall Street
Με κέρδη και ενδοσυνεδριακά ρεκόρ άνοιξε σήμερα (24/01/2018) η Wall Street, στον απόηχο ορισμένων καλύτερων των αναμενόμενων εταιρικών αποτελεσμάτων.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,36%, στις 26.304,03 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,26% και κινείτο στις 2.846,38 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,26% υψηλότερα, στις 7.479,83 μονάδες.


Οι Abbott Laboratories, United Technologies, Baker Hughes και Comcast όλες ανέφεραν κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της General Electric ενισχύεται οριακά, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανέφερε ζημίες 10 δισ. δολ. και πτώση εσόδων κατά 5% για το δ’ 3μηνο 2017.
Σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία ανέφερε κέρδη ανά μετοχή 27 σεντς, λιγότερα από τα 29 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές.
Η μετοχή της G.E. ενισχύεται καθώς η εταιρεία ανέφερε έσοδα καλύτερα των προσδοκιών στη μονάδα ενέργειας.
Η περίοδος δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων ήταν αρκετά καλή μέχρι στιγμής, με το 77% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα να έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών και το 80% καλύτερες πωλήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Qualcomm υποχωρεί κατά 0,6%, καθώς η Αντιμονοπωλιακή Αρχή της ΕΕ επέβαλε σήμερα στην εταιρεία πρόστιμο 997 εκατ. ευρώ (1,23 δισ. δολ.), επειδή η αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ πλήρωσε την Apple έτσι ώστε ο τεχνολογικός κολοσσός να χρησιμοποιεί μόνο τα δικά της τσιπ, μπλοκάροντας τους αντιπάλους της, όπως η Intel.
Οι αμερικανικές μετοχές έχουν ξεκινήσει το 2018 με ισχυρά κέρδη, με τους τρεις μεγάλους δείκτες να καταγράφουν κέρδη τουλάχιστον 6% από την αρχή του έτους, χάρη στα ισχυρά εταιρικά κέρδη, καθώς και στη μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή.
Ο Jamie Dimon, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, δήλωσε σήμερα στο «CNBC» ότι η μείωση των φόρων θα οδηγήσει υψηλότερα τους μισθούς και θα πυροδοτήσει μια «έκρηξη» επενδύσεων στις ΗΠΑ.
«Σας υπόσχομαι ότι θα καθόμαστε εδώ σε έναν χρόνο από τώρα και όλοι θα ανησυχούμε για τα πολύ υψηλά επίπεδα του πληθωρισμό και των μισθών», δήλωσε ο Dimon, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
Οι επενδυτές συνεχίζουν, εν τω μεταξύ, να παρακολουθούν το δολάριο, το οποίο υποχώρησε σήμερα σε νέο χαμηλό 3ετίας, δεχόμενο πιέσεις από τις δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Steven Mnuchin, ο οποίος τόνισε ότι το ασθενέστερο δολάριο θα ευνοήσει το εμπόριο της χώρας.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, μεικτά πρόσημα εμφανίζουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έδειξαν μια αύξηση στα αποθέματα πετρελαίου και βενζίνης στη χώρα.
Ειδικότερα, περί τις 17:00, το Brent υποχωρούσε κατά 0,3%, στα 69,8 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό ενισχυόταν κατά 0,2%, στα 64,6 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης