Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ξανά σε χαμηλά τριών ετών το δολάριο μετά τις δηλώσεις Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ)

Υποχωρεί ξανά σε χαμηλά τριών ετών το δολάριο μετά τις δηλώσεις Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ)
Το ευρώ διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών έναντι του αμερικανικού νομίσματος
Σε ένα χαμηλά τριών ετών υποχώρησε σήμερα (24/1) το αμερικανικό δολάριο, δεχόμενο πιέσεις από τις δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Steven Mnuchin, ο οποίος τόνισε ότι το ασθενέστερο δολάριο θα ευνοήσει το εμπόριο της χώρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά το νόμισμα έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχώρησε στο -0,44% και τις 89,71 μονάδες, πέφτοντας κάτων από το όριο των 90 μονάδων για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2014.
Παράλληλα, το ευρώ διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών έναντι του αμερικανικού νομίσματος και συγκεκριμένα στο +0,30% και τα 1,234 δολ. ενώ ανοδικά κινείται και η στερλίνα, και συγκεκριμένα στο +0,71% και τα 1,40 δολ. με την ανεργία στη χώρα να παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 42 ετών.
Η διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ με την Ιαπωνία κατά το περασμένο έτος οδήγησε στην περαιτέρω υποχώρηση του δολαρίου έναντι του γεν και συγκεκριμένα κατά -0,79% στα 109,57 γεν.
Το αμερικανικό νόμισμα βρισκόταν ήδη σε πτώση κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ωστόσο δέχθηκε ισχυρές πιέσεις μετά τα σχόλια του Mnuchin ότι δεν τον προβληματίζει η πρόσφατη πτώση του δολαρίου, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι το ασθενέσθερο δολάριο «είναι καλό για εμάς καθώς σχετίζεται με το εμπόριο και τις ευκαιρίες».
Σημειώνεται ότι ο Mnuchin είχε επιχειρηματολογήσει και κατά το παρελθόν υπέρ ενός ασθενέσθερου δολαρίου, αναφέροντας ότι αυτό τοποθετεί τις ΗΠΑ σε μία καλύτερη θέση σε ότι αφορά τον τομέα του εμπορίου, ενώ και ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έχει εκφράσει την επιθυμία του για αποδυνάμωση του δολαρίου, λέγοντας τον Απρίλιο του 2017 ότι το αμερικανικό νόμισμα «έχει ισχυροποιηθεί υπερβολικά».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης