Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με αποτελέσματα στο επίκεντρο - Σε ιστορικά υψηλά ο DAX

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με αποτελέσματα στο επίκεντρο - Σε ιστορικά υψηλά ο DAX
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη να ανέρχεται σε ιστορικά υψηλά
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (23/01/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη να ανέρχεται σε ιστορικά υψηλά, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στις συνομιλίες για σχηματισμό του «μεγάλου συνασπισμού» στη Γερμανία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,09% υψηλότερα, στις 402,48 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν σε θετικό έδαφος.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,71%, στις 13.559,60 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη 0,21% και έκλεισε στις 7.731,83 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,12% χαμηλότερα, στις 5.535,26 μονάδες.


Ώθηση στις ευρωαγορές προσέφερε και η χθεσινή συμφωνία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, όπου τα δύο σώματα ενέκριναν τη συμβιβαστική πρόταση που κατατέθηκε για την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους έως τις 8 Φεβρουαρίου, βάζοντας τέρμα στην αντιπαράθεση Ρεπουμπλικάνων – Δημοκρατικών, που είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσουν ορισμένες ομοσπονδιακές υπηρεσίες για τρεις ημέρες.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται τώρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, το οποίο ξεκινά σήμερα τις εργασίες του.
Στο Φόρουμ θα δώσουν το «παρών» δεκάδες ηγέτες από όλο τον πλανήτη, αλλά όλα τα βλέμματα στρέφονται στην παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump.
Ευνοϊκά το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν και τα θετικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη.
Τα στοιχεία έδειξαν μια «εκτόξευση» του σχετικού δείκτη τον Ιανουάριο 2018, στις 1,3 μονάδες, από 0,5 τον Δεκέμβριο, αρκετά υψηλότερα των 0,6 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές.
Την ίδια ώρα, στήριξη στον γερμανικό DAX προσέφερε και ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW, που τον Ιανουάριο 2018 αυξήθηκε κατά τρεις μονάδες σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017, στις 20,4 μονάδες, με τους αναλυτές να παραμένουν αισιόδοξοι απέναντι στις βραχυπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, παρά τα πολιτικά δρώμενα στο εσωτερικό της.
Το «βλέμμα» των επενδυτών στη Γερμανία στρέφεται στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης «Μεγάλου Συνασπισμού», που ξεκινούν στα τέλη της εβδομάδας.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Logitech «εκτοξεύτηκε» κατά 8%, καθώς η εταιρεία ανέφερε μια αύξηση των πωλήσεών της κατά 22% για το γ’ τρίμηνο χρήσης, ενώ η μετοχή της easyJet ενισχύθηκε κατά 5%, με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους να ανακοινώνει αύξηση πωλήσεων κατά 14,4%.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης