Τελευταία Νέα
Διεθνή

Li (πρωθυπουργός Κίνας): Η οικονομία της χώρας παραμένει αντιμέτωπη με αρκετές προκλήσεις

Li (πρωθυπουργός Κίνας): Η οικονομία της χώρας παραμένει αντιμέτωπη με αρκετές προκλήσεις
Ο κινέζος πρωθυπουργός, Li Keqiang, αναφέρθηκε σε «τρεις σκληρές μάχες» που θα δώσει η κυβέρνηση μέσα στο 2018
Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το 2018 η κινεζική οικονομία επεσήμανε σήμερα (23/1) ο πρωθυπουργός της χώρας, Li Keqiang, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει για ακόμα μία χρονιά την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
Ειδικότερα, ο Li αναφέρθηκε σε «τρεις σκληρές μάχες» που θα δώσει η κυβέρνηση μέσα στο 2018, και συγκεκριμένα τη μείωση της φτώχειας, τον έλεγχο της ρύπανσης και τον περιορισμό των κινδύνων γενικότερα.
Το περασμένο έτος, η ανάπτυξη της οικονομίας ξεπέρασε τους στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση, γεγονός ιδιαίτερα θετικό για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της χώρας, οι οποίοι επιδιώκουν να μειώσουν τη μόχλευση στην οικονομία, να περιορίσουν τους κινδύνους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και να αντιμετωπίσουν τη ρύπανση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια τη χώρα.
Τα σχόλια του κινέζου πρωθυπουργού έρχονται σε μία χρονική στιγμή όπου το το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε το σχέδιο για την κυβερνητική εργασία, σύμφωνα με την οποία η Κίνα θα παραμείνει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν την προσφορά κατά το τρέχον έτος, ακόμα και εάν καταβάλλει προσπάθειες να εξασφαλίσει ευνοϊκές προοπτικές ανάπτυξης.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έναρξης του ετήσιου συνεδρίου στο κινεζικό κοινοβούλιο τον ερχόμενο Μάρτιο, η κυβέρνηση αναμένει να θέσει τους οικονομικούς της στόχους για το τρέχον έτος.
Σημειώνεται ότι το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 6,9% το 2017, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της κυβέρνησης, με το 2018 να σηματοδοτεί το μέσο έτος του πενταετούς κυβερνητικού σχεδίου.
Μέσω του σχεδίου, η κυβέρνηση στοχεύει να επιτύχει μέσο ετήσιο ΑΕΠ άνω του 6,5%, να δημιουργήσει τουλάχιστον 50 εκατ. θέσεις εργασίας και να μειώσει την ενεργειακή ένταση κατά -15%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης