Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συμφωνία στη Γερουσία για τερματισμό του κυβερνητικού «shutdown»

ΗΠΑ: Συμφωνία στη Γερουσία για τερματισμό του κυβερνητικού «shutdown»
Σε προσωρινή συμφωνία για τερματισμό του κυβερνητικού «shutdown» κατέληξε η Γερουσία των ΗΠΑ
Τέλος στο… αδιέξοδο του κυβερνητικού «shutdown» φαίνεται να δίνεται σήμερα, καθώς η Γερουσία κατέληξε σε προσωρινή συμφωνία.
Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί αποφάσισαν να ψηφίσουν από κοινού προσωρινό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για να ανοίξουν ξανά οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
«Θα ψηφίσουμε σήμερα για να ανοίξουμε εκ νέου την κυβέρνηση», δήλωσε ο ηγέτης των μειοψηφούντων Δημοκρατικών Chuck Schumer, μιλώντας στη Γερουσία.
Σημειώνεται ότι οι Δημοκράτες επέμειναν ότι οποιοδήποτε βραχυπρόθεσμο νομοσχέδιο για τη συνέχιση της λειτουργίας της κυβέρνησης θα έπρεπε να περιλαμβάνει πρόβλεψη για την προστασία των νέων μεταναστών χωρίς έγγραφα, γνωστών ως «Dreamers».
Από την πλευρά τους, οι Ρεπουμπλικανοί δήλωναν ότι δεν θα διαπραγματευτούν το μεταναστευτικό μέχρις ότου οι Δημοκρατικοί τους δώσουν τις αναγκαίες ψήφους για να ανοίξουν εκ νέου την κυβέρνηση.
Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση για τις ομοσπονδιακές λειτουργίες έληξε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, με τις ΗΠΑ να οδηγούνται σε κυβερνητικό «shutdown» για πρώτη φορά από το 2013.
Το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους ως τις 16 Φεβρουαρίου δεν πέρασε, αφού οι Ρεπουμπλικάνοι, που διαθέτουν 51 έδρες στο σώμα σε σύνολο 100, δεν κατάφεραν να πείσουν τους Δημοκρατικούς για να συγκεντρώσουν τις 60 ψήφους προκειμένου αυτό να υιοθετηθεί.
Ο Schumer δήλωσε ότι είχε έρθει σε συμφωνία με τον ηγέτη των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Mitch McConnell, σχετικά με το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, αλλά και για ένα σχέδιο για τη διευθέτηση του θέματος των «Dreamers».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης