Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση για τον χρυσό λόγω δολαρίου - Στο -0,09% και τα 1.332,18 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή πτώση για τον χρυσό λόγω δολαρίου - Στο -0,09% και τα 1.332,18 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές διατηρούν στραμμένη την προσοχή τους στις πολιτικές εξελίξεις των ΗΠΑ
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα Δευτέρα (22/1) ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές διατηρούν μία σχετικά ήρεμη στάση απέναντι στο κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ κατά το τέλος της περασμένης εβδομάδας.
Ειδικότερα, περί τις 11:19 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,09% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.332,18 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,07% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 110,78 γεν.
Πλέον, το «shutdown» της αμερικανικής κυβέρνησης μετρά την τρίτη του ημέρα, μετά την αποτυχία της Γερουσίας να καταλήξει σε συμφωνία το βράδυ της Κυριακής (21/1) για τη χρηματοδότηση των κυβερνητικών επιχειρήσεων.
Ωστόσο, η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει αργότερα εντός της ημέρας ένα προσωρινό μέτρο δαπανών που θα διατηρήσει την κυβέρνηση ανοικτή μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου του 2018.
Οι αμερικανοί νομοθέτες προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για το ζήτημα της μετανάστευσης, η οποία θεωρείται αποφασιστικής σημασίας για την άρση του αδιεξόδου.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη διακοπή της αμερικανικής κυβέρνησης από το 2013, όταν και η κυβέρνηση είχε παραμείνει κλειστή για 16 ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης