Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το Twitter "κατέβασε" 200 λογαριασμούς που είχαν διασυνδέσεις με τη Ρωσία για πιθανή προπαγάνδα στις εκλογές 2016

Reuters: Το Twitter
Το Twitter ενημέρωσε και 677.775 χρήστες του στις ΗΠΑ ότι μπορεί να έπεσαν θύματα της ρώσικης προπαγάνδας, κατά τις αμερικάνικες εκλογές
Το Twitter που επανεξετάζει τη ρώσικη παρέμβαση στις αμερικάνικες εκλογές του 2016, θα ενημερώσει ορισμένους χρήστες του για το αν εκτέθηκαν σε περιεχόμενο, που προήλθε από υπηρεσία ρώσικης προπαγάνδας, όπως μεταδίδει το Reuters.
Συγκεκριμένα, το Twitter έστειλε e-mail σε 677.775 ανθρώπους στις ΗΠΑ, οι οποίοι έκαναν follow, retweet ή, like σε περιεχόμενο από λογαριασμούς που είχαν σχέση με την Υπηρεσία Έρευνας του Ίντερνετ (IRA), κατά τη διάρκεια των εκλογών.
Η IRA είναι μία ρώσικη οργάνωση που σύμφωνα με βουλευτές και ερευνητές, απασχολεί εκατοντάδες ανθρώπους, προκειμένου να μεταδίδει την προπαγάνδα του Κρεμλίνου, μέσω ψεύτικων λογαριασμών στα social media.
Το Twitter ανέφερε ότι επειδή έχει κλείσει πλέον αυτούς τους λογαριασμούς, το περιεχόμενό τους δεν είναι πλέον διαθέσιμο στην πλατφόρμα του.
Εκτελεστικά στελέχη του Twitter είχαν ενημερώσει από την περασμένη Τετάρτη 17/1 τους βουλευτές ότι θα γνωστοποιήσουν στους χρήστες το θέμα με τη ρώσικη προπαγάνδα.
Η εταιρία είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο του 2017 το κλείσιμο περίπου 200 λογαριασμών που συνδέονταν με τη Ρωσία και τον Οκτώβριο του 2017 απέκλεισε τις διαφημίσεις που προέρχονταν από τα ρώσικα ΜΜΕ Russia Today και Sputnik.
Oι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων επαίνεσαν το Twitter για την κίνησή του και ζήτησαν και άλλες τεχνολογικές εταιρίες να διερευνήσουν αν έπεσαν θύματα της ρώσικης προπαγάνδας κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης