Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Facebook εντείνει τον έλεγχο για πιθανή παρέμβαση στις εκλογές της Ιταλίας στην πλατφόρμα του

Το Facebook εντείνει τον έλεγχο για πιθανή παρέμβαση στις εκλογές της Ιταλίας στην πλατφόρμα του
Το Facebook εντείνει τον έλεγχο για να εντοπίσει και να απομακρύνει ψεύτικες ειδησεογραφικές αναφορές και άλλες προσπάθειες παρέμβασης στις εκλογές της Ιταλίας
Το Facebook εντείνει τον έλεγχο για να εντοπίσει και να απομακρύνει ψεύτικες ειδησεογραφικές αναφορές και άλλες προσπάθειες παρέμβασης στις εκλογές της Ιταλίας τον Μάρτιο 2018.
Η αμερικανική εταιρεία θα διαθέσει περισσότερους πόρους, για να εξασφαλίσει ότι οι χρήστες τηρούν τις οδηγίες της κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, δήλωσαν δύο άτομα, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή η απόφαση δεν είναι δημόσια.
Το Facebook μπορεί να αποκλείσει ή να κατεβάσει σελίδες εάν εντοπίσει παραβάσεις.
"Έχουμε μια μεγάλη ομάδα που εργάζεται για να υποστηρίξει την ακεραιότητα των εκλογών σε όλο τον κόσμο και οι εκλογές στην Ιταλία είναι υψηλή προτεραιότητα γι 'αυτούς", δήλωσε η Laura Bononcini, επικεφαλής της δημόσιας πολιτικής του Facebook στην Ιταλία.
Οι αρχές της Ιταλίας μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία, για να αναφέρουν οποιαδήποτε δραστηριότητα πιστεύουν ότι παραβιάζει τον ιταλικό νόμο ή τα κοινοτικά πρότυπα του Facebook.
Η εκλογική αναμέτρηση διεξάγεται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών, σχετικά με το ενδεχόμενο οι καταχρήσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης να παρεμποδίσουν τη δημοκρατική διαδικασία.
Πέρυσι, το Facebook αποκάλυψε ρωσική προσπάθεια να διαδώσει παράνομο περιεχόμενο, ένα μεγάλο μέρος από ψευδείς ή από ψεύτικους λογαριασμούς, που επέφεραν πολιτική ένταση στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.
Η ισπανική κυβέρνηση εντόπισε ρώσους χάκερ που υποστήριζαν την απόσχιση της Καταλονίας το περασμένο έτος και το Facebook έχει ήδη εντείνει τις προσπάθειές του, για να εξασφαλίσει την ακεραιότητα του περιεχομένου του κατά τις πρόσφατες εκλογές στη Γερμανία και τη Γαλλία.
Κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεκλογικής εκστρατείας, η εταιρεία απέσυρε περίπου 30.000 σελίδες.
Το Facebook εντείνει την έρευνα πιθανής ρωσικής εμπλοκής στο δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου το 2016 για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πυροδοτώντας τη συζήτηση για το πόσο οι πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης είναι ανοικτές σε κατάχρηση κατά τις προεκλογικές εκστρατείες.
Το Facebook έχει περίπου 30 εκατομμύρια συνδρομητές στην Ιταλία, σύμφωνα με την εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης