Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Β. Κορέα ακυρώνει επίσκεψη στη Ν. Κορέα, για να προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Β. Κορέα ακυρώνει επίσκεψη στη Ν. Κορέα, για να προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Η Βόρεια Κορέα ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη αντιπροσωπείας στη Νότια Κορέα
Η Βόρεια Κορέα ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη αντιπροσωπείας στη Νότια Κορέα, για την προετοιμασία ταξιδιού ενός καλλιτεχνικού συγκροτήματος κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων τον Φεβρουάριο 2018, όπως ανέφεραν οι αρχές της Νότιας Κορέας την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018.
Η Βόρεια Κορέα δεν δικαιολόγησε την απόφαση αυτή, όπως δήλωσε το υπουργείο Ενοποίησης.
Μία επταμελής ομάδα ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί τη Νότια Κορέα το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, για να ελέγξει τις εγκαταστάσεις για τις παραστάσεις.
Δεν ήταν σαφές εάν η ακύρωση θέτει υπό αμφισβήτηση τις προετοιμασίες για τη συμμετοχή της Βόρειας Κορεάς στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ στη Νότια Κορέα, ένα προφανές διπλωματικό επίτευγμα μετά από μήνες έντονης έντασης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.
Οι αξιωματούχοι της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βόρειας Κορέας έφθασαν στην Ελβετία την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, πριν από τις συνομιλίες του Σαββατοκύριακου στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, για να επικυρώσουν τη συμμετοχή της χώρας στη διοργάνωση.
Ο βουλευτής της Βόρειας Κορέας Chang Chang συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία. Ερωτηθείς αν αναμένει από τη Βόρεια Κορέα και τη Νότια Κορέα να διευθετήσουν τα εκκρεμή ζητήματα στις συνομιλίες του Σαββάτου, εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας:
"Όλα είναι πιθανά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης