Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Επισφραγίστηκε η συμμαχία του Berlusconi με δύο κόμματα της εθνικιστικής Δεξιάς

Ιταλία: Επισφραγίστηκε η συμμαχία του Berlusconi με δύο κόμματα της εθνικιστικής Δεξιάς
Οι εκλογές στην Ιταλία θα διεξαχθούν στις 4 Μαρτίου του 2018
Τη συμφωνία για εκλογική συμμαχία με δύο κόμματα της εθνικιστικής, αντιμεταναστευτικής δεξιάς ανακοίνωσε μέσω του twitter ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Silvio Berlusconi, εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου.
«Μόλις υπέγραψα με τον Matteo Salvini και την Giorgia Meloni το εκλογικό πρόγραμμα της κεντροδεξιάς.
Μαζί θα νικήσουμε!», έγραψε ο Berlusconi, κάτω από φωτογραφία όπου εμφανίζεται στο πλευρό του επικεφαλής της αντιμεταναστευτικής προσκείμενης στο Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας Λέγκα του Βορρά Matteo Salvini και της προέδρου του μικρού κόμματος της δεξιάς Fratelli d' Italia Giorgia Meloni.
Το περιεχόμενο του εκλογικού προγράμματος δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά προβλέπει την θέσπιση ενός «flat tax», ενιαίου φόρου εισοδήματος, ύψους 23% και την κατάργηση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, του νόμου Fornero του 2011, ο οποίος αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης.
Ο Σίλβιο Μπελρουσκόνι, αρχικά επιφυλακτικός απέναντι στην κατάργηση του νόμου Φορνέρο, η οποία είναι πιθανόν να κοστίσει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, τελικά αναγκάσθηκε να ενδώσει στις απαιτήσεις των συμμάχων του.
Ο Berlusconi και ο Salvini εξακολουθούν να διαφωνούν ως προς το όνομα του πρωθυπουργού, σε περίπτωση νίκης.
Ο επικεφαλής της Λέγκα διεκδικεί το πόστο εάν το κόμμα του ξεπεράσει σε αριθμό ψήφων την Forza Italia, ενώ ο Berlusconi τον προορίζει για το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο Berlusconi δηλώνει ότι έχει στον νου του κάποιον υποψήφιο για την πρωθυπουργία, αλλά δεν θέλει να τον αποκαλύψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης