Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλείνει η συμφωνία της SoftBank για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Uber

tags :
Κλείνει η συμφωνία της SoftBank για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Uber
Η SoftBank αναμένεται να ολοκληρώσει την πολυαναμενόμενη επενδυτική συμφωνία της με την Uber
Η SoftBank αναμένεται να ολοκληρώσει την πολυαναμενόμενη επενδυτική συμφωνία της με την Uber μέχρι την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, όπως ανέφεραν δύο πηγές στο CNBC, κάνοντας την τράπεζα τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας και παρέχοντας μια τεράστια ρευστότητα στον συνιδρυτή Travis Kalanick και σε άλλους μετόχους.
Ο Kalanick, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του CEO το 2017 μετά από πολλά προβλήματα, θα λάβει 1,4 δισ. δολάρια από τη συμφωνία.
Η εκτιμώμενη του περιουσία είναι 4,74 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η Uber δήλωσε ότι η συμφωνία με τη SoftBank θα αποτιμήσει την αξία της εταιρείας σε περίπου 48 δισ. δολάρια, πιο κάτω από προηγούμενη εκτίμηση που έκανε λόγο για σχεδόν 70 δισ. δολάρια.
Αλλά η επένδυση θα παρέχει επίσης ρευστότητα στους εργαζόμενους, χαλαρώνοντας την ένταση, καθώς η εταιρεία στοχεύει σε δημόσια προσφορά το 2019.
Η SoftBank έχει γίνει ένας επιθετικός επενδυτής στο Silicon Valley και θα εισέλθει στο διοικητικό συμβούλιο της Uber, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να ανακάμψει από μαζική παραβίαση δεδομένων, ρυθμιστικούς ελέγχους και καταγγελίες στον χώρο εργασίας.
Οι αλλαγές που συνοδεύουν τη συμφωνία σηματοδοτούν επίσης ένα ορόσημο για τον CEO Dara Khosrowshahi, ο οποίος έχει επιτυχώς φέρει την ηρεμία σε μια εταιρεία που ήταν γεμάτη από προβλήματα όταν έφτασε.
Η SoftBank είναι επενδυτής στην εταιρεία Didi Chuxing, που έχει την πλειοψηφία της επιχείρησης της Uber στην Κίνα, και έχει υποστηρίξει την Grab, μια εταιρεία στη Νοτιοανατολική Ασία, καθώς και στην ινδική Ola.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης