Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» σε αποτελέσματα και Wall Street

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» σε αποτελέσματα και Wall Street
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη σε εταιιρικά αποτελέσματα και Wall Street
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (18/01/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα και τη Wall Street.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,12% υψηλότερα, στις 398,45 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν σε θετικό έδαφος.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,74%, στις 13.281,43 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε απώλειες 0,32% και έκλεισε στις 7.700,96 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε μόλις κατά 0,02% υψηλότερα, στις 5.494,83 μονάδες.


Οι τεχνολογικές μετοχές κατέγραψαν τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο άνω του 1%, στον απόηχο ορισμένων θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων.
Η μετοχή της ASML ενισχύθηκε κατά 3%, καθώς μια σειρά από χρηματιστηριακές εταιρείες αναβάθμισαν τη σύστασή τους, μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα που ανέφερε για το δ’ τρίμηνο του 2017 η ολλανδική εταιρεία.
Η μετοχή της Geberit κατέγραψε κέρδη 6,7%, καθώς η ελβετική εταιρεία ανέφερε πωλήσεις σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, συνεχίστηκε η αύξηση στις τιμές κατοικιών της Ευρωζώνης κατά το γ’ τρίμηνο του 2017, με την άνοδο να είναι ακόμα μεγαλύτερη για το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τα σημερινά (18/1) στοιχεία της Eurostat, οι τιμές κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 4,1% σε ετήσια βάση.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι, εν τω μεταξύ, στραμμένα στη Wall Street, όπου χθες, οι τρεις μεγάλοι δείκτες έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά, αντιστρέφοντας την προχθεσινή ενδοσυνεδριακή πτώση.
Ο Dow Jones κατάφερε να κλείσει πάνω από τις 26.000 μονάδες, ενώ ο S&P 500 τερμάτισε για πρώτη φορά σε επίπεδα άνω των 2.800 μονάδων.
Σήμερα, ελλείψει καταλυτών, οι αμερικανικές μετοχές υποχωρούν, με τους επενδυτές να κάνουν ένα διάλειμμα από τα ρεκόρ και να ρευστοποιούν τα πρόσφατα κέρδη τους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης