Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nissan: Τα πολυτελή οχήματα της θυγατρικής Infiniti, θα είναι μόνο ηλεκτρικά από το 2021

tags :
Nissan: Τα πολυτελή οχήματα της θυγατρικής Infiniti, θα είναι μόνο ηλεκτρικά από το 2021
Η Nissan σχεδιάζει να μετατρέψει τα αυτοκίνητα της πολυτελούς μάρκας οχημάτων της Infiniti σε ηλεκτρικά
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan σχεδιάζει να μετατρέψει τα αυτοκίνητα της πολυτελούς μάρκας οχημάτων της Infiniti σε ηλεκτρικά, όπως δήλωσε ο εκτελεστικός επικεφαλής Hiroto Saikawa.
Όλα τα νέα μοντέλα Infiniti που θα κυκλοφορήσουν από το 2021 θα είναι είτε ηλεκτρικά είτε τα λεγόμενα υβρίδια "e-Power", δήλωσε ο Saikawa στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ.
Η ανακοίνωση αναθεωρεί τα σχέδια για μια πολυτελής ηλεκτρική εκδοχή, που η Nissan έκανε για πρώτη φορά με τα αυτοκίνητα Infiniti το 2012, αλλά αργότερα απέρριψε με ανησυχίες σχετικά με το αν θα απέφεραν κέρδη.
Αυτό άφησε το δρόμο ανοιχτό για το μοντέλο S της Tesla, που εισήχθη το ίδιο έτος.
"Θα καταφέρουμε να καταστήσουμε την Infiniti την κορυφαία μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων", δήλωσε ο Saikawa.
Η Nissan και η εταίρος της συμμαχίας Renault, πήραν πρόωρο προβάδισμα σε αυτοκίνητα με μπαταρίες, με μοντέλα όπως το Leaf 2011, το κορυφαίο ηλεκτρικό όχημα παγκοσμίως.
Ωστόσο, η Tesla έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, ενώ οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, προωθούν ένα κύμα επενδύσεων 90 δισ. δολαρίων σε ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα.
Η Nissan απέρριξε το προηγούμενο πρόγραμμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων Infiniti στα μέσα του 2014, λόγω ανησυχιών ότι θα απειλούσε τους οικονομικούς στόχους του μεσοπρόθεσμου σχεδίου "Power 88".
Η εταιρεία δεν έχασε το στόχο του περιθωρίου κέρδους 8% ούτως ή άλλως, το οικονομικό έτος 2017.
Η Nissan είναι μία από τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες που επιδιώκουν να αναδείξουν μία κορυφαία μάρκα.
Η Toyota ξεκινάει μια ανανεωμένη γκάμα της Lexus LS, ενώ η Honda επανασχεδιάζει τη γκάμα της Acura, με την ελπίδα να ενισχύσει τις πωλήσεις.
Στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις της Infiniti αυξήθηκαν πέρυσι κατά 11,3% σε μια αγορά οχημάτων που μειώθηκε κατά 1,5% συνολικά, ενώ οι παραδόσεις Acura μειώθηκαν κατά 3,9% και της Lexus κατά 7,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης