Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών υποχώρησε το αμερικανικό δολάριο

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών υποχώρησε το αμερικανικό δολάριο
Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2014
Συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη (17/1) η πτώση του αμερικανικού δολαρίου έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων, με το δολάριο να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών.
Ειδικότερα, περί τις 11:49 π.μ. ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος ο οποίος μετρά την ισχύ του έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,18% στις 90,39 μονάδες, αφού προηγουμένως άγγιξε τις 90,113 μονάδες, οι οποίες αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014.
Χθες (16/1) το αμερικανικό νόμισμα επιχείρησε να ανακάμψει μετά τις ισχυρές πιέσεις των προηγούμενων ημερών, ωστόσο η άνοδος αποδείχθηκε πρόσκαιρη, με το δολάριο να επιστρέφει σε αρνητικό έδαφος.
«Η άποψη των αγορών ότι οι νομισματικές πολιτικές των τραπεζών οδηγούνται προς ομαλοποίηση, περιορίζουν το δολάριο ώστε να παραμένει αποδυναμωμένο», σχολιάζει ο αναλυτής της Daiwa Securities, Yukio Ishizuki.
Παράλληλα, το ευρώ υποχωρεί κατά -0,18% στα 1,2239 δολ. αφού πρώτα βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2014, και συγκεκριμένα στα 1,232 δολ. την ίδια στιγμή που η στερλίνα διαπραγματεύεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2016, και συγκεκριμένα στα 1,378 δολ.
Παρά το γεγονός ότι το δολάριο ενισχύεται κατά +0,28% έναντι του γεν Ιαπωνίας, εξακολουθεί να βρίσκεται εντός της ζώνης των 110 γεν, παραμένοντας σε αρνητικό έδαφος, καθώς τη Δευτέρα (15/1) άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, στα 110,245 γεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης