Τελευταία Νέα
Διεθνή

EIU: Επιστρέφει το σοβαρό πολιτικό ρίσκο στην Ευρώπη λόγω των ιταλικών εκλογών

EIU: Επιστρέφει το σοβαρό πολιτικό ρίσκο στην Ευρώπη λόγω των ιταλικών εκλογών
Οι εκλογές στην Ιταλία θα διεξαχθούν στις 4 Μαρτίου αλλά είναι ασαφές εάν θα προκύψει σταθερή κυβέρνηση
Οι εκλογές στην Ιταλία (4/3/2018) ενισχύουν τις ανησυχίες σχετικά με την πολιτική στην ευρωζώνη, καθώς είναι ασαφές εάν θα προκύψει σταθερή κυβέρνηση.
«Οι εκλογές σηματοδοτεί την επιστροφή του σοβαρού πολιτικού ρίσκου στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, που παρουσιάζει χρέος της τάξης των 2,3 τρισ. ευρώ, με βάση την εκτίμηση μας έφτασε στο 133% του ΑΕΠ το 2017, ενώ αποτελεί περισσότερο από το 20% του συνολικού χρέους της ευρωζώνης» δήλωσε στο CNBC ο Peter Ceretti, αναλυτής του Economist Intelligence Unit.
«Οι εκλογές πραγματοποιούνται σε μια στιγμή όπου η οικονομία αυξάνει ρυθμούς, αλλά το πραγματικό ΑΕΠ παραμένει σχεδόν 6% κάτω από το ανώτατο επίπεδο προ κρίσης.
Η επόμενη κυβέρνηση είναι απίθανο να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη» πρόσθεσε ο ίδιος.
Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι από τις εκλογές δεν θα προκύψει κυβέρνηση απόλυτης πλειοψηφίας.
«Το βασικό μας σενάριο είναι ότι ο νικητής των εκλογών δεν θα έχει πλειοψηφία.
Η κεντροδεξιά θα είναι ο μεγαλύτερος συνασπισμός και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων θα είναι το μεγαλύτερο κόμμα, αλλά κανένα σχήμα δεν θα έχει απόλυτη πλειοψηφία» επεσήμανε προσθέτοντας ότι το κόμμα του Berlusconi θα είναι παίκτης-κλειδί σε οποιοδήποτε συνασπισμό.
«Οι συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα είναι δύσκολες αλλά τελικά θα προκύψει θα ασταθής κεντροδεξιά κυβέρνηση με κορμό το Δημοκρατικό Κόμμα και το Forza Italia.
Η κυβέρνηση θα είναι αδύναμη και δεν περιμένουμε να περάσει μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» προειδοποίησε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης