Διεθνή

Moscovici: Η Ιταλία είναι σαν τις γάτες - Ακόμη και όταν πέφτουν μένουν όρθιες

Moscovici: Η Ιταλία είναι σαν τις γάτες - Ακόμη και όταν πέφτουν μένουν όρθιες
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, δήλωσε ότι παρακολουθεί από πολύ κοντά την πολιτική κατάσταση της Ιταλίας
Στην ιταλική προεκλογική περίοδο και στις μελλοντικές προοπτικές της χώρας αναφέρθηκε από το Παρίσι ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici.
«Παρακολουθώ από πολύ κοντά την πολιτική κατάσταση της Ιταλίας», δήλωσε ο Moscovici.
«Η Ιταλία ετοιμάζεται για εκλογές η έκβαση των οποίων είναι αβέβαιη.
Ποια πλειοψηφία θα προκύψει από τις κάλπες του Μαρτίου;
Με ποιό πρόγραμμα και ποια ευρωπαϊκή δέσμευση;
Σε ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο η κατάσταση της Ιταλίας δεν είναι η καλύτερη της Ευρώπης, πρέπει να θεωρείται τυχερός, όποιος είναι σε θέση να κάνει τις προβλέψεις αυτές», πρόσθεσε ο επίτροπος.
Παράλληλα, ο Moscovici τάχθηκε κατά της πρότασης του κινήματος Πέντε Αστέρων να υπερβεί η χώρα το όριο του 3% στην σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ και χαρακτήρισε «σκανδαλώδεις» της δηλώσεις του υποψήφιου της κεντροδεξιάς στην περιφέρεια της Λομβαρδίας Attilio Fontana περί «λευκής φυλής» και «κινδύνου εξαφάνισης της ιταλικής κοινωνίας».
Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων τόνισε πάντως ότι η Ιταλία διαθέτει δημιουργικές ικανότητες και παραγωγικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Πρόσθεσε, τέλος, ότι «η χώρα αυτή είναι σαν τις γάτες, οι οποίες, ακόμη και όταν πέφτουν, καταφέρνουν να μείνουν πάντα σε όρθια θέση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης