Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Αφαιρείται ο Παναμάς από τη «μαύρη λίστα» φορολογικών παραδείσων

ΕΕ: Αφαιρείται ο Παναμάς από τη «μαύρη λίστα» φορολογικών παραδείσων
Αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν προτείνει την απομάκρυνση του Παναμά και 7 άλλων χωρών από τη «μαύρη λίστα» φορολογικών παραδείσων 
Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν προτείνει την απομάκρυνση οκτώ χωρών από τη «μαύρη λίστα» φορολογικών παραδείσων που υιοθέτησε το μπλοκ τον Δεκέμβριο του 2017, σε μια κίνηση που, όπως μεταδίδει το «Reuters», θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του «Reuters», οκτώ χώρες από τις 17 που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη λίστα, αναμένεται να απομακρυνθούν, καθώς προσφέρθηκαν να προβούν σε αλλαγές επί των φορολογικών των κανονισμών.
Οι οκτώ χώρες είναι: ο Παναμάς, η Νότια Κορέα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα Μπαρμπέιντος, η Γρενάδα, το Μακάο, η Τυνησία και η Μογγολία.
Η απομάκρυνση του Μπαχρέιν από τη λίστα συζητήθηκε επίσης, αλλά τελικά δεν εγκρίθηκε, σύμφωνα με τα έγγραφα.
Όπως μεταδίδει το «Reuters», η πρόταση θα συζητηθεί σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (17/01) μεταξύ εκπροσώπων των χωρών της Ε.Ε. και αναμένεται να υιοθετηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε. κατά τη συνεδρίαση του Ecofin την επόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης