Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατηγική συμφωνία της Σαουδικής Αραβίας και ιαπωνικών εταιρειών για πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρικών οχημάτων

Στρατηγική συμφωνία της Σαουδικής Αραβίας και ιαπωνικών εταιρειών για πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρικών οχημάτων
Η Σαουδική Αραβία επιδιώκει να αναπτύξει την αυτοκινητοβιομηχανία της ως μέρος των προσπαθειών επέκτασης της οικονομίας της πέρα από το πετρέλαιο
Στρατηγική συμφωνία με τις ιαπωνικές Tokyo Electric Power, Nissan και Takaoka υπέγραψε η κρατική εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας Saudi Electricity Cο (SEC)  για το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στο μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.
Η Σαουδική Αραβία επιδιώκει να αναπτύξει την αυτοκινητοβιομηχανία της ως μέρος των προσπαθειών επέκτασης της οικονομίας της πέρα από το πετρέλαιο και έχει συνεργαστεί με την ιαπωνική Toyota Motor Corp για τη διεξαγωγή μελετών για αυτό.
Οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων αναγκάζουν τους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως να στραφούν σε ηλεκτρικά οχήματα  και ορισμένοι δεσμεύονται να μοιραστούν το υψηλό κόστος ανάπτυξης μπαταριών για αυτούς.
Βάσει της συμφωνίας, θα αναπτυχθούν σταθμοί ταχείας φόρτισης για την φόρτιση των ηλεκτρικών  οχημάτων σε 30 λεπτά.
Η SEC θα βασιστεί σε τρία οχήματα από τη Nissan, ενώ TEPCO και  Takaoka θα παράσχουν τρεις σταθμούς φόρτισης.
Μια τέτοια κίνηση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρείας  να μειώσει την εξάρτηση από το πετρέλαιο και να μειώσει τις εκπομπές ρύπων, τονίζει η SEC σε ανακοίνωσή της.
Ο κρατικός πετρελαϊκός γίγαντας Saudi Aramco εργάζεται επίσης σε τεχνολογίες για να καταστήσει τα οχήματα πιο αποτελεσματικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης