Τελευταία Νέα
Διεθνή

Afp: Ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ χτύπησε το Περού - Οι αρχές σήμαναν συναγερμό για τσουνάμι

Afp: Ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ χτύπησε το Περού - Οι αρχές σήμαναν συναγερμό για τσουνάμι
Πολλά χωριά ενδέχεται να έπαθαν ζημιές και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να προκλήθηκαν κατολισθήσεις
Ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ χτύπησε σήμερα (14/1) το Περού σκορπώντας τον τρόμο στους κατοίκους, ενώ έγινε αισθητός και στις γειτονικές χώρες.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 124 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Puquio στα νότια και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Οι αρχές σήμαναν συναγερμό για τσουνάμι κοντά στο επίκεντρο, για όλες τις περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές και θύματα.
Στην περιοχή όπου έγινε αισθητός ο σεισμός ζουν περί τα 10 εκ. άνθρωποι, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). Επισημαίνει ακόμη ότι η περιοχή είναι αρκετά αραιοκατοικημένη, αλλά χωριά «ενδέχεται να έπαθαν ζημιές και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να προκλήθηκαν κατολισθήσεις.» Σύμφωνα με το EMSC ο σεισμός ήταν εντάσεως 7,2 Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος 30 χλμ.
Το Περού βρίσκεται στο λεγόμενο «Δακτυλίδι της Φωτιάς», μια περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού από τις πλέον σεισμογενείς του πλανήτη με συχνές ηφαιστειακές εκρήξεις. Τις ερχόμενες ημέρες πρόκειται να επισκεφθεί τη χώρα ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης