Τελευταία Νέα
Διεθνή

Centeno: Η ευρωζώνη πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις

Centeno: Η ευρωζώνη πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις
Η Ευρωζώνη έχει μια μοναδική ευκαιρία να σημειώσει πρόοδο ως προς τη μεταρρύθμιση των θεσμών της, δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Mario Centeno
Η Ευρωζώνη έχει μια μοναδική ευκαιρία να σημειώσει πρόοδο ως προς τη μεταρρύθμιση των θεσμών της, που μόνο ενισχύεται από τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες στη Γερμανία για κυβέρνηση συνασπισμού, δήλωσε σήμερα (12/01/2018) ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας και νέος πρόεδρος του Eurogroup, Mario Centeno.
«Είμαστε τώρα σε μια κρίσιμη καμπή στην Ευρωζώνη και έχουμε ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας τους επόμενους μήνες το οποίο δεν μπορούμε να σπαταλήσουμε», δήλωσε ο Centeno στο Παρίσι, μετά από συνομιλίες με τον γάλλο ομόλογό του, Bruno Le Maire.
«Τα νέα που μόλις λάβαμε από τη Γερμανία μόνο ενισχύουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας και πρέπει να τα καλωσορίσουμε», τόνισε ο Centeno.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται κατά προτεραιότητα να ολοκληρώσει την ενοποίηση των κανονισμών και των θεσμικών οργάνων που επιβλέπουν τον τραπεζικό τομέα και τις κεφαλαιαγορές, βρίσκοντας παράλληλα έναν καλύτερο τρόπο για τον διαμοιρασμό των βαρών μεταξύ όλων των οικονομικών παραγόντων.
Από την πλευρά του, ο Le Maire δήλωσε ότι ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν «τεχνικά» εμπόδια που παρεμποδίζουν την πρόοδο της τραπεζικής ένωσης, αυτά δεν είναι «ανυπέρβλητα» και θα μπορούσαν να επιλυθούν σε διάστημα μηνών και όχι ετών.
Ο Centeno πήρε νωρίτερα σήμερα την σκυτάλη στην ηγεσία του Eurogroup από τον Jeroen Dijsselbloem.
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που θα ηγηθώ του Eurogroup για τα επόμενα 2,5 χρόνια», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης