Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε "εμπόλεμη κατάσταση" η Nike για να ανταπεξέλθει στον αυξανόμενο ανταγωνισμό

tags :
Σε
Η Nike βρίσκεται σε "εμπόλεμη κατάσταση" για να ανταγωνιστεί τις αθλητικές εταιρείες Under Armor, και Adidas
Ο χώρος αθλητικών ενδυμάτων είναι πιο δημοφιλής και ανταγωνιστικός από ποτέ, και η Nike εξαπολύει αντεπίθεση για να επεκτείνει το μερίδιό της στον τομέα.
Η εταιρεία βρίσκεται σε "εμπόλεμη κατάσταση" για να ανταγωνιστεί τις αθλητικές εταιρείες Under Armor, και Adidas και εφαρμόζει μία τεράστια αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της.
Κάποτε ο βασιλιάς της αγοράς αθλητικών ενδυμάτων και παπουτσιών, η Nike έχασε την πρωτοκαθεδρία της επειδή η αργή διαδικασία κατασκευής και παραγωγής την κράτησε από την γρήγορη ανταπόκριση στις απαιτήσεις των πελατών και τις αλλαγές της μόδας.
Η Nike έχει σήμερα περίπου 1 εκατομμύριο εργαζόμενους στην αλυσίδα εφοδιασμού της.
Η εταιρεία προσπαθεί να επιταχύνει τη διαδικασία κατασκευής της, εισάγοντας περισσότερη αυτοματοποίηση, η οποία θα μειώσει επίσης το κόστος και θα αυξήσει τα περιθώρια κέρδους, ενώ προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει πώς θα αλληλεπιδρά με τους πελάτες της.
Η Nike δήλωσε πρόσφατα ότι θα διακόψει τις σχέσεις της με περίπου 30.000 συνεργάτες λιανικής πώλησης για να επικεντρωθεί πιο έντονα στις εμπειρίες πελατών υψηλής ποιότητας, ενώ έχει ήδη πάρει πίσω την περίφημη απόφαση της να μην πουλάει στο Amazon.
Η εστίαση στην πιο άμεση πώληση στους καταναλωτές θα αποτελέσει ισχυρή ώθηση για τη Nike.
Εκτός από την βελτίωση της εμπειρίας των πελατών, η Nike παίρνει παράδειγμα από τον χώρο της τεχνολογίας και προσπαθεί να αυξήσει τη μέση τιμή πώλησης των προϊόντων της για να αυξήσει τα περιθώρια κέρδους.
Η Apple κυκλοφόρησε πρόσφατα το iPhone X, ένα από τα πιο ακριβά smartphones που απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό και η ζήτηση για το τηλέφωνο φάνηκε ανεπηρέαστη από την υψηλή τιμή της.
Η Nike προσπαθεί κάτι παρόμοιο.
Το παπούτσι VaporMax της Nike διατίθεται στα 190 δοκλάρια και οδήγησε την ανάκαμψη στις καθαρές τιμές πώλησης.
Με οδηγό αυτή την επιτυχία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει αρκετές νέες σειρές προϊόντων υψηλής ποιότητας, με τη δυνατότητα αύξησης των μέσων τιμών πώλησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης