Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Macron επαινεί τον Ιταλό πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στην Ιταλία

Ο Macron επαινεί τον Ιταλό πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στην Ιταλία
Ο γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron επαίνεσε τον Ιταλό πρωθυπουργό Paolo Gentiloni στη Ρώμη
Ο γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron επαίνεσε τον Ιταλό πρωθυπουργό Paolo Gentiloni στη Ρώμη την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, λιγότερο από δύο μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές στην Ιταλία, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η κυβερνητική κεντροαριστερή κυβέρνηση θα ηττηθεί.
Ο Macron είπε στους δημοσιογράφους στο τέλος μιας διήμερης επίσκεψης στη Ρώμη ότι δεν είχε καμία πρόθεση να παρέμβει στις ιταλικές εκλογές, οι οποίες έχουν οριστεί για τις 4 Μαρτίου.
Ωστόσο, τα σχόλιά του δεν άφησαν αμφιβολίες για το προς τα που κινείται η προτίμησή του.
"Εναπόκειται στους Ιταλούς να αποφασίσουν πώς να ψηφίσουν, αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι η Ευρώπη ήταν πολύ τυχερή που είχε τον Gentiloni και ελπίζω να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, δίπλα στον ιταλό ηγέτη.
Το δημοκρατικό κόμμα (PD) του Gentiloni βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις τόσο από το Κίνημα των 5 Αστέρων, όσο και το κεντροδεξιό μπλοκ που περιλαμβάνει το ακροδεξιό κόμμα της Βόρειας Λίγκας και τους εθνικιστές Αδελφούς της Ιταλίας.
Όλα τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούνται εχθρικά προς τις Βρυξέλλες και όλα επιζητούν σημαντικές αλλαγές στους κανόνες του προϋπολογισμού της ΕΕ.
Η ένωση πιέζει επίσης την Ιταλία να εγκαταλείψει το νόμισμα του ευρώ, αν και οι εταίροι της το απορρίπτουν.
"Μπορώ να πω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι θετική για την Ιταλία και μπορώ επίσης να πω ότι μια Ιταλία που πιστεύει στην Ευρώπη είναι θετική για την Ευρώπη", δήλωσε ο Macron.
Αναφερόμενος στην ενίσχυση των γαλλο-ιταλικών δεσμών, ο Macron και ο Gentiloni παρουσίασαν μία νέα συμφωνία, η οποία ανέφερε ότι θα παράσχει ένα ισχυρό πλαίσιο για τις σχέσεις μεταξύ της δεύτερης και τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στη ζώνη του ευρώ.
"Συνεργαζόμαστε πάντα με εξαιρετικό τρόπο, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό θα κάνει τις σχέσεις μας ακόμα πιο δυνατές", δήλωσε ο Gentiloni.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης