Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη της Ρωσίας σε εκλογές άλλης χώρας

Ο Putin αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη της Ρωσίας σε εκλογές άλλης χώρας
Ο Putin δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί για ρωσική παρέμβαση στις ιταλικές εκλογές κατασκευάζονται
(upd) Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, δήλωσε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου ότι ουδέποτε έχει δώσει εντολή στους επικεφαλής των ρώσων αξιωματούχων, να αναμειχθούν σε οποιαδήποτε ξένη εκλογική αναμέτρηση. 
Αυτό σημαίνει κατά τον ίδιο, πως δεν έχει κι ούτε πρόκειται να υπάρξει καμία ρωσική παρέμβαση, στις προγραμματισμένες εκλογές στην Ιταλία το Μάρτιο του 2018.
Μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, ο Putin δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί για ρωσική παρέμβαση στις ιταλικές εκλογές κατασκευάζονται, για να υπονομεύσουν τους οικονομικούς δεσμούς της χώρας του με την Ιταλία.
Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως θεωρεί φυσιολογική τη συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές πολλών υποψηφίων για την προεδρία, καθώς αυτό κάνει πιο ζωντανό τον διάλογο.
Το «κύριο είναι να γίνονται όλα στο πλαίσιο του νόμου, τηρώντας τους κανόνες ηθικής.
Αυτό είναι το πιο σημαντικό», δήλωσε ο Putin, προσθέτοντας ότι «γενικά όλες αυτές οι εκστρατείες γίνονται για το καλό της κοινωνίας και γι αυτό τις χαιρετίζω, χαίρομαι όταν βλέπω να διατυπώνονται ενδιαφέρουσες, όμορφες και χρήσιμες προτάσεις που αφορούν την ανάπτυξη της χώρας».
Αναφερόμενος στον ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, και συγκεκριμένα στην κριτική που ασκείται στη Ρωσία σε σχέση με την απόφαση να μην του επιτραπεί να συμμετάσχει στις εκλογές, είπε ότι οι ΗΠΑ «απέτυχαν» καθώς αποκάλυψαν την υποστήριξή τους προς τον Alexei Navalny.
«Το πρόσωπο αυτό, στο οποίο αναφερθήκατε δεν είναι και ο μοναδικός στον οποίο δεν επετράπη (να συμμετάσχει στις ρωσικές προεδρικές εκλογές).
Για ποιο λόγο δεν αναφέρουν τους άλλους;
Αυτό προφανώς, υποδηλώνει τις προτιμήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης και της ηγεσίας άλλων χωρών, για τον ποιόν θα ήθελαν να προωθήσουν στο πολιτικό πεδίο της Ρωσίας και ποιο θα ήθελαν να δουν στην ηγεσία της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος.
Όσον αφορά στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ, ο Putin δήλωσε πως μπορούν να εξομαλυνθούν αν η Ουάσιγκτον επιδείξει τόλμη, καλή θέληση και κοινή λογική.
Ωστόσο προσέθεσε σε περίπτωση που συνεχισθεί η πολιτική των κυρώσεων οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις θα επιδεινωθούν.
Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επιστρέψει στην Ουκρανία «δεκάδες πολεμικά πλοία και δεκάδες στρατιωτικά αεροπλάνα» που είχε στην Κριμαία, όπως και άλλου είδους στρατιωτικό εξοπλισμό, παρότι όπως είπε όλα αυτά βρίσκονται σε «άσχημη κατάσταση».
Αναφερόμενος στην κρίση στην ανατολική Ουκρανία, Putin είπε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται η κατάσταση στην περιοχή αυτή να μετεξελιχθεί σε μια διένεξη χωρίς εντάσεις, προσθέτοντας ότι οι ρωσο-ουκρανικές σχέσεις θα βελτιωθούν μετά τη διευθέτηση της κρίσης στην νοτιοανατολική Ουκρανία.
Επίσης, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίθεση που επιχειρήθηκε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Συρία, ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι πρόκειται για προβοκάτσια, που είχε στόχο να τορπιλίσει τις συμφωνίες που είχαν επιτευχθεί για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.
Ο ρώσος πρόεδρος διευκρίνισε ότι «οι προβοκάτορες δεν είναι οι Τούρκοι» και συνέχισε λέγοντας ότι «γνωρίζουμε ποιοι είναι, γνωρίζουμε πόσα και ποιους πλήρωσαν για να κάνουν αυτήν την προβοκάτσια».
Προσέθεσε μάλιστα ότι οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν στο να υπονομεύσουν τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης