Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, μετά τα πρακτικά ΕΚΤ - Σε νέα ιστορικά υψηλά ο FTSE 100

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, μετά τα πρακτικά ΕΚΤ - Σε νέα ιστορικά υψηλά ο FTSE 100
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές, στον απόηχο των πρακτικών της ΕΚΤ
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (11/01/2018) οι ευρωαγορές, στον απόηχο των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που υποδήλωσαν μια πιθανή μετατόπιση από τις προσπάθειες υπερ-χαλαρής νομισματικής πολιτικής κατά το τρέχον έτος.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,34% χαμηλότερα, στις 397,25 μονάδες, ενώ ο FTSE 100 κατάφερε να γυρίσει σε θετικό έδαφος το απόγευμα και να τερματίσει σε νέα ιστορικά υψηλά.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,59%, στις 13.202,90 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,19%, στις 7.762,94 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,29% χαμηλότερα, στις 5.488,55 μονάδες.


«Η γλώσσα που αφορά τις διάφορες διαστάσεις της κατεύθυνσης της νομισματικής πολιτικής και της μελλοντικής καθοδήγησης θα μπορούσε να επανεξεταστεί στις αρχές του επόμενου έτους», ανέφεραν τα πρακτικά της ΕΚΤ.
«Η επανεξέταση της επικοινωνιακής στάσης θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν η οικονομία της ευρωζώνης συνεχίσει να επεκτείνεται και εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να αυξάνεται προς το στόχο της τράπεζας γύρω στο 2%», προστίθεται στα πρακτικά.
Οι κλάδοι τηλεπικοινωνιών και λιανεμπορίου κατέγραψαν τις χειρότερες επιδόσεις, τερματίζοντας με απώλειες 1,49% και 1,37% αντίστοιχα, στον απόηχο ορισμένων εταιρικών κερδών.
Η μετοχή της βρετανικής Marks and Spencer υποχώρησε περισσότερο από 7%, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Steve Rowe χαρακτήρισε «μεικτό» το δ’ τρίμηνο του 2017.
Η μετοχή της Tesco κατέγραψε απώλειες άνω του 4,5%.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, σημαντική άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης τον Νοέμβριο του 2017, καταδεικνύοντας την συνεχόμενη ανοδική τάση του κλάδου για το σύνολο του προηγούμενου έτους.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ζώνης ενισχύθηκε κατά 1% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2017, καταγράφοντας σημαντική επιτάχυνση σε σύγκριση με το 0,4% του προηγούμενου μήνα.
Την ίδια ώρα, με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων έξι ετών αναπτύχθηκε η οικονομία της Γερμανίας για το σύνολο του 2017, με τα αποτελέσματα ωστόσο να μην επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 2,2% κατά το προηγούμενο έτος - ο ταχύτερος ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας από το 2011.
Παράλληλα, η χώρα κατέγραψε πλεόνασμα ρεκόρ για το 2017, ύψους 38,4 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 1,2% του ΑΕΠ.
Πρόκειται για το σημαντικότερο πλεόνασμα που καταγράφεται στον προϋπολογισμό της Γερμανίας, από την επανένωση της χώρας το 1990.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης